Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οκτώ παραμελημένα παιδιά εισήχθησαν σε μια μέρα στο Παπαγεωργίου - Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την έλλειψη προνοιακών δομών για κακοποιημένα παιδιά, λέγοντας ότι η εισαγωγή τους σε παιδιατρικές κλινικές με εισαγγελική εντολή δυσχεραίνει τη λειτουργία τους

Για αναστάτωση της λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνοντας πως χθες, Τετάρτη, εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή οκτώ ανήλικα αδέλφια λόγω παραμέλησης, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι δεκάδες κακοποιημένα παιδιά μεταφέρονται στα νοσοκομεία χωρίς θέματα υγείας, λόγω έλλειψης προνομιακών μονάδων και επισημαίνει ότι αυτό δυσχεραίνει τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών και μάλιστα σε μία περίοδο έξαρσης των ιώσεων, καθώς οι νοσηλευτές «υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα οκτώ παραμελημένα παιδιά».

«Η οριακά στελεχωμένη κλινική  αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν οκτώ ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

«Οκτώ ανήλικα αδέρφια, εκ των οποίων το ένα 7 μηνών και τα υπόλοιπα 5-7-8-10-11-12-13 χρονών εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή  χθες στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από καταγγελία γειτόνων για παραμέληση.  

Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να  αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται  με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων  και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών.

Πώς θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι  νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα  8 παραμελημένα παιδιά. Η οριακά στελεχωμένη κλινική  αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό  προσωπικό από ρεπό.  Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν  8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικών προνοιακών δομών!

Κάθε ημέρα  δεκάδες  κακοποιημένα παιδιά βρίσκονται με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία ή τις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων. Παραμένουν μήνες ελλείψει προνοιακών μονάδων. Ό,τι ακούτε από κακοποίηση ανηλίκων όλα αυτά τα παιδιά  καταλήγουν στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και παραμένουν μήνες.

Κρίμα για τα κακοποιημένα παιδιά και μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία των νοσοκομείων. Εκτιμάται σήμερα ότι πάνω από 100 παιδιά με εισαγγελική εντολή βρίσκονται στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. Και όμως δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στου κουφού τη πόρτα όμως όσο θέλεις βρόντα».