Skip to main content

Μικρή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας βλέπει η Αντωνοπούλου

Η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας, μεταξυ άλλων, προανήγγειλε επιδοτούμενο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών.

Αισιόδοξα μηνύματα για μικρή ανάκαμψη της ανεργίας έστειλε με δηλώσεις της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι αλλάζει η τάση στην αγορά εργασίας με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Πρόσθεσε ακόμη πως το υπουργείο με δράσεις του στοχεύει να φρενάρει την προσπάθεια που διαφαίνεται για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, απορρύθμιση που γίνεται -όπως είπε- μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης από 9,5% που είναι σήμερα, σε 18,5% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με στόχο την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (από 1 έως 10 εργαζόμενους) όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου αναφερόμενη στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

«Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες», πρόσθεσε.

«Επίσης», ανέφερε πως «θα εφαρμοστεί ακόμη μια δράση για 10.000 ανέργους άνω των 50 ετών και θα επιδοτείται το 50% του μισθολογικού κόστους».