Skip to main content

Με θερμοκρασίες ρεκόρ θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι Βρετανοί

Την 25η Δεκεμβρίου το θερμόμετρο στο Λονδίνο θα φτάσει σε θερμοκρασίες ρεκόρ 13 και 14 βαθμούς

Με υψηλές θερμοκρασίες θα γιορτάσουν οι Βρετανοί την ημέρα των Χριστούγεννων. Την 25η Δεκεμβρίου το θερμόμετρο στο Λονδίνο θα φτάσει σε θερμοκρασίες ρεκόρ 13 και 14 βαθμούς.

Η πιο «καυτή» ημέρα των Χριστουγέννων που έχει καταγραφεί ήταν 15,6 βαθμούς Κελσίου το 1920. Ωστόσο σήμερα αναμένεται Χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο με ανέμους που ξεπερνούν τα 70 μίλια ανά ώρα για περισσότερους από 16 εκατομμύρια οδηγούς που θα κατευθυνθούν σε πόλεις της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Χιλιαδες ταξιδιώτες επιπλέον, αναμένεται να ταλαιπωρηθούν καθώς οι σταθμοί του Πάντινγκτον και Κινγκς Κρος θα είναι κλειστοί λόγω εργασιών επηρεάζοντας την γραμμή προς το Χίθροου εξπρές που δεν θα είναι ενεργή από σήμερα έως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει ήδη εκδώσει δυο κίτρινες προειδοποιήσεις καθώς οι ριπές των ανέμων θα πλήξουν μεγάλο μέρος της Σκωτίας και τμήματα βόρειων και κεντρικών περιοχών της Αγγλίας προειδοποιώντας για ζημιές σε κτίρια και διακοπές ρεύματος, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ενδέχεται να υπάρχουν βροχές .

Η Eurostar, η οποία εκτελεί σιδηροδρομικά δρομολόγια επιβατών από και προς το Λονδίνο εκτελεί δύο επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, Λονδίνο – Παρίσι, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής των Χριστουγέννων, για να βοηθήσει τους επιβάτες των οποίων τα τρένα ακυρώθηκαν μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση της ξαφνικής απεργίας των εργαζόμενων.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Ρίσι Σούνακ έστειλε το εορταστικό του μήνυμα στη χώρα και ευχαρίστησε όσους «θα θυσιάσουν τα Χριστούγεννα τους φέτος στην υπηρεσία των άλλων».

«Είναι πάλι αυτή η μαγική εποχή του χρόνου, όταν τόσοι πολλοί από εμάς ανυπομονούμε για όλη τη χαρά και την ενότητα του αύριο», είπε.

Συνέχισε να αποτίνει φόρο τιμής στους υπαλλήλους του NHS, στις αστυνομικές δυνάμεις και στις ένοπλες δυνάμεις και είπε, κοιτάζοντας μπροστά, «ας κρατήσουμε αυτή την υπόσχεση για ένα πιο λαμπρό μέλλον θα φέρει η νέα χρόνια».

Το μήνυμα του βασιλιά

Ο Βασιλιάς θα μετά δώσει το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του από το δωμάτιο πίσω από το μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, το οποίο έχει στολιστεί με ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Από το δέντρο κρέμονται φιλικά προς το περιβάλλον φυσικά στολίδια, τα οποία θα ξαναφυτευτούν αργότερα.

Μια φωτογραφία του Βασιλιά κυκλοφόρησε πριν από τη μετάδοση που θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων.

Το μήνυμα καταγράφηκε στις αρχές Δεκεμβρίου μέσα στο κεντρικό δωμάτιο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το οποίο έχει θέα στο The Mall.

Πηγή: ΕΡΤ