Skip to main content

Διάλειμμα από τα βασιλικά καθήκοντα κάνει η Καμίλα – Ποιος θα εκπροσωπεί το Παλάτι

Η 76χρονη βασίλισσα θα περάσει μερικές μέρες με την οικογένειά της και θα επιστρέψει στα καθήκοντά της στις 11 Μαρτίου

Τα περισσότερα καθήκοντα του Παλατιού έχει αναλάβει η Καμίλα από τότε που ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Εκείνη όμως ζητά ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις αφού εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Η βασίλισσα φαίνεται πως εξαντλήθηκε σηκώνοντας το βάρος για λογαριασμό του Καρόλου, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία.

Η 76χρονη βασίλισσα δεν έχει προγραμματίσει υποχρεώσεις αυτήν την εβδομάδα και θα περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά της προτού πετάξει με ιδιωτική πτήση τη Δευτέρα. Θα επιστρέψει στη δράση στις 11 Μαρτίου για να εκπροσωπήσει τον βασιλιά στη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα εκδώσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.
Υπολογίζεται ότι η βασίλισσα πραγματοποίησε 13 επίσημες εμφανίσεις από τότε που ήρθε στο φως η κατάσταση του συζύγου της.

Τη θέση της θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος έχει ήδη φορτωμένο πρόγραμμα εξαιτίας της υγείας της συζυγού του, πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, η οποία έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα κι αυτή τη στιγμή αναρρώνει. Στο πλευρό του πρίγκιπα της Ουαλίας θα βρίσκεται και η θεία του και αδερφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα. Οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας που παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη διαδοχή του θρόνου.

Η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward δήλωσε στη Sun on Sunday ότι ο Κάρολος επέμενε ότι η σύζυγός του πρέπει να ξεκουραστεί. «Βλέπει ότι είναι εξαντλημένη. Η Καμίλα ανησυχούσε για την υγεία του συζύγου της, αλλά ήταν επίσης εκείνη που έπρεπε να ανταποκριθεί στο πολυάσχολο πρόγραμμα των βασιλικών υποχρεώσεων. Θέλει να είναι δίπλα στον βασιλιά και στην Κέιτ. Σίγουρα της αξίζει λίγη ξεκούραση και χαλάρωση».

Πηγή: in.gr