Skip to main content

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 4-3: Στους «4» του FA Cup μετά από 120 λεπτά... ασύλληπτης τρέλας! (video)

Το ματς οδηγήθηκε με μαθηματική ακρίβεια στην παράταση, εκεί όπου η τρέλα... συνεχίστηκε αδιάκοπα

«Run and Gun» ποδόσφαιρο, καταιγισμός ευκαιριών, επτά γκολ, ανατροπές και 50 τελικές, όλα στο μίξερ σε ένα θεότρελο ματς 120 λεπτών στο «Ολντ Τράφορντ» που στο φινάλε του είδε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χαμογελά! Ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών και απίστευτης τρέλας που κρίθηκε από τον 21χρονο Ντιαλό στο 120΄ της παράτασης! Μέχρι τότε η ματσάρα του «Ολντ Τράφορντ» είχε περάσει από χίλια κύματα... Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε, η Λίβερπουλ το ανέτρεψε, προτού οι γηπεδούχοι ισοφαρίσουν για το 2-2 της κανονικής διάρκειας. Κι από εκεί ξανά εμπρός για τα... αδύνατα- δυνατά! Στο έξτρα ημίωρο της παράτασης η Γιουνάιτεντ έκανε την ανατροπή με σφραγίδα σε νεκρό χρόνο και με το χορταστικό 4-3 πήρε την πρόκριση για τους «4» του FA Cup στο απόλυτο ματς της σεζόν!

Καταιγισμός ευκαιριών και ισορροπία

Το ντέρμπι ξεκίνησε με... σπασμένα φρένα, χαρίζοντας ένα από τα κορυφαία ημίχρονα της φετινής περιόδου. Μόλις στο 4΄η Γιουνάιτεντ έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με καλοζυγισμένο σουτ του Ράσφορντ που εξουδετέρωσε ο Κέλεχερ, με τη Λίβερπουλ να απαντά στο 9΄με απίθανο βολ πλανέ του Σαλάχ από δύσκολη γωνία που πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ονάνα.


Το ματς είχε ένα αχαλίνωτο τέμπο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκει το προβάδισμα δευτερόλεπτα αργότερα. Έπειτα από όμορφη ανάπτυξη ο Γκαρνάτσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Κέλεχερ στο τετ-α-τετ, όμως στην επαναφορά ο ΜακΤόμινεϊ που ακολουθούσε τη φάση έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (10΄). Η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να πάρει περισσότερα ρίσκα και άγγιξε την ισοφάριση στο 14΄με άστοχο σουτ του Ρόμπερτσον από το ύψος του πέναλτι, σε ένα πρώτο τέταρτο που κάθε του φάση μύριζε... γκολ.

Στο 35΄ο Κέλεχερ με τρομερή επέμβαση στέρησε από τον ΜακΤόμινεϊ το δεύτερο γκολ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το VAR παρενέβη για να ακυρώσει το γκολ του Έντο για οφσάιντ του Σαλάχ στην αρχή της φάσης, αποτρέποντας όμως μόνο... προσωρινά την ισοφάριση. Στο 44΄άλλωστε ο Μακ Άλιστερ με ξερό σουτ στη γωνία του Ονάνα «έγραψε» το 1-1, με το μομέντουμ να αλλάζει εν ριπή οφθαλμού. Τρία λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ έφερε τα πάνω - κάτω, με τον Σαλάχ να παίρνει το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Ονάνα σε πλασέ του Νούνιες για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να στείλει τη Λίβερπουλ με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Μετά την ανάπαυλα η Λίβερπουλ επέστρεψε με αύρα... αφεντικού και μάλιστα λίγο έλειψε να φτάσει από νωρίς στο 3-1, όταν ο Νούνιες δοκίμασε να νικήσει τον Ονάνα σχεδόν από τη γραμμή του άουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι! Στο 63΄ήταν η σειρά του Καμερουνέζου να απαρνηθεί το γκολ στον Ουρουγουανό, σε ένα διάστημα που η Λίβερπουλ έδειχνε να ελέγχει σχεδόν απόλυτα το ματς. Μια στιγμή ωστόσο αρκούσε για να τα αλλάξει όλα. Στο 87΄και στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο β΄μερος η Γιουνάιτεντ βρήκε την ισοφάριση με πλασέ του Άντονι, ενώ στο 90+4΄ο Ράσφορντ αστόχησε σε μοναδικό τετ-α-τετ στην ευκαιρία του αγώνα!

Σφραγίδα Ντιαλό στο 120΄

Το ματς οδηγήθηκε με μαθηματική ακρίβεια στην παράταση, εκεί όπου η τρέλα... συνεχίστηκε αδιάκοπα. Στο 105΄ο Έλιοτ με μακρινό σουτ που κόντραρε έγραψε το 3-2 και φάνηκε να δίνει την πρόκριση στη Λίβερπουλ, αλλά το τέλος ήταν διαφορετικό.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ανακατέβοντας την τράπουλα με τριάδα στα στόπερ Άντονι, Μαγκουάιρ και Νταλότ, πείραμα το οποίο απέδωσε καρπούς και με το παραπάνω. Στο 112΄κι έπειτα από λάθος μεταβίβαση του Νούνιες, ο ΜακΤόμινεϊ έκλεψε ψηλά και σέρβιρε στον Ράσφορντ που πλάσαρε τον Κέλεχερ για το 3-3 και εξιλεώθηκε για την χαμένη ευκαιρία του 90+4΄.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι δυο τους άλλαξαν ρόλο με τον Σκωτσέζο να αστοχεί στο τετ-α-τετ, αλλά τελικά η ζημιά έγινε στο 120΄. Ο Ντιαλό αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση πλάσαρε ιδανικά για το 4-3, με τους έξαλλους πανηγυρισμούς του να τον οδηγούν στην αποβολή... Μικρό το τίμημα βέβαια για τον 21χρονο ο οποίος έγινε ο ήρωας στο ματς της σεζόν και έστειλε τους Κόκκινους Διάβολους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Ουάν Μπισάκα (71΄Μαγκουάιρ), Βαράν (85΄Ντιαλό), Λίντελοφ (105΄Μάουντ), Νταλότ, Μαϊνού (80΄Έρικσεν), ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Γκαρνάτσο, Μπρούνο Φερνάντες, Χόιλουντ (71΄Άντονι)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γκόμες (101΄Τσιμίκας), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (77΄Μπράντλει), Έντο, Μακ Άλιστερ, Σομποσλάι (72΄Έλιοτ), Σαλάχ (77΄Χάκπο), Λούις Ντίας, Νούνιες

Πηγή: gazzetta.gr