Skip to main content

Με ειρωνία απάντησε ο Ράμα στη μη πρόσκλησή του από τον Μητσοτάκη για τους Βαλκάνιους ηγέτες

Ο Αλβανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τον προσεχή Οκτώβριο η χώρα του θα ηγηθεί της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα.

Την απουσία του από το δείπνο που παρέθεσε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και κρατών μελών της ΕΕ της περιοχής, παρουσία της ευρωπαϊκής ηγεσίας, σχολίασε με… τόνους λεπτής ειρωνείας ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με ανάρτησή του.

«Ο λόγος είναι απλός, δεν θέλησα να ανησυχήσω τον οικοδεσπότη και τους καλεσμένους του, προσθέτοντας στον θόρυβο, πριν οι καλοί μου φίλοι που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τελειώσουν τη δουλειά τους», ανέφερε ο Ράμα, ο οποίος δεν προσκλήθηκε στο δείπνο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σχολίασε, μάλιστα, πως ελπίζει ότι «η συνάντηση ήταν παραγωγική και, φυσικά», προσέθεσε, «θα προτιμούσα να μην είχα δει το δείπνο να χρησιμοποιείται για να στείλει στην Αλβανία ένα αντιφατικό μήνυμα σε σχέση με τον πολύ πιο φιλόδοξο σκοπό της πρωτοβουλίας, και ελπίζω ότι αυτό το ατυχές γεγονός δεν μπέρδεψε τους αξιότιμους προσκεκλημένους».

Υπενθύμισε ταυτόχρονα ότι τον προσεχή  Οκτώβριο η Αλβανία θα ηγηθεί της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου στα Τίρανα.

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Ο αγαπητός μου φίλος και ιδιαίτερα σεβαστός συνάδελφος στην Αθήνα (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) έχει φυσικά προσκληθεί να συμμετάσχει και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ να απαντήσω με ‘μία σου και μία μου’, προσκαλώντας στη θέση του την Ελληνίδα Πρόεδρο, για την οποία επίσης τρέφω τον μεγαλύτερο σεβασμό».