Skip to main content

Μαγκριώτης: Αυταρχικός και αλαζόνας ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Η συνέντευξή του χαρακτηρίστηκε από στρεψοδικία, αυταρχισμό και αλαζονεία, τονίζει ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία

Στρεψοδικία, αυταρχισμό και αλαζονεία «χρεώνει» στον πρωθυπουργό ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης, σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή στη ΔΕΘ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαγκριώτης επιτίθεται στον πρωθυπουργό για τις απαντήσεις του περί τηλεοπτικών αδειών, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

«Ο κ.Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014 στην ΔΕΘ, μέσα στις φαντασιώσεις, τις αυταπάτες και την επιθυμία της εξουσίας, παρουσίαζε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Απαιτούσε εκλογές και δήλωνε ότι, θα ρίξει την κυβέρνηση, αρνούμενος την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Μάρτιο. Στην ΔΕΘ του 2016, ως Πρωθυπουργός, με άνεση, αρκετό εκνευρισμό και αυταρχισμό στην συνέχεια, απάντησε, στο τι δεν έκανε, από αυτά που τον κατηγορούσαν, ότι θα κάνει. Δεν μίλησε όμως, για αυτά που είχε υποσχεθεί, ότι θα κάνει. Η άνεση, είναι αποτέλεσμα της στρεψοδικίας, που επέλεξε στις απαντήσεις του. Απαντά συνήθως σε άλλη ερώτηση, από αυτήν που του υποβάλουν», σημειώνει ο κ.Μαγκριώτης.

Παραθέτει δε τα εξής παραδείγματα:
«Όταν τον ρώτησαν, αν αποδέχεται, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το έλλειμμα και το χρέος του 2009, όπως του ζητούν να δηλώσει οι εταίροι και δανειστές, απάντησε ότι: «Το έλλειμμα του 2009 αφορά το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν 4.5%». Όταν τον ρώτησαν για το κλείσιμο των Καναλιών και την ανεργία των εργαζομένων σ’ αυτά, απάντησε ότι: «Έπρεπε, να επιβληθεί η νομιμότητα». Όταν του είπαν, γιατί πήγαινε και μιλούσε τόσα χρόνια σε κανάλια, που θεωρεί παράνομα, απάντησε ότι: «Τώρα κλαίτε για την ανεργία, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, δεν κλάψατε».
Και όταν, η υποψήφια άνεργος δημοσιογράφος του ΑΛΦΑ, επέμενε να ζητά απάντηση στα ερωτήματά της, εμφανώς εκνευρισμένος την επέπληξε. Όταν τον ρώτησαν, αν σκέφτεται την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκδήλωσε πρωτοφανή αλαζονεία και χαμογελώντας είπε: «Τι να πω, για το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπεται τι κάνει; Κακό χωριό, τα λίγα σπίτια».

«Θα μπορούσε κάποιος να του πει, ότι όταν κάποιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μικρά κόμματα, μπορεί και να του έμεινε κάτι. Οφείλω να ομολογήσω, ότι αυτήν την φορά γνώριζε λεπτομέρειες, για τα έργα της Θεσσαλονίκης. Όπως ότι: Το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, θα ολοκληρωθεί το 2020 και θα κοστίσει 1.5 δις ευρώ. Θα προχωρήσει γρήγορα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ και θα επενδυθούν 180 εκ ευρώ. Μόνο, που αυτά τα κόστη και τις επενδύσεις εκτιμούν και θέλουν οι εργολάβοι και οι επενδυτές. Το δημόσιο, όπως εκφράζεται, από τις διοικήσεις, που ο ίδιος όρισε, άλλα προτείνει.
Αν αυτά, τα δήλωναν οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί, πως θα τα χαρακτήριζε ο κ. Τσιπρας;», καταλήγει ο κ.Μαγκριώτης.