Skip to main content

Κορδελιό: Σταμάτησε η κάμερα τη μετάδοση, ξεκινά η διαδικασία

Καθυστέρηση στη διαδικασία απενεργοποίησης λόγω καμερών που στήθηκαν σε διπλανή πολυκατοικία. Στο κέντρο της πόλης οι περισσότεροι κάτοικοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον η διαδικασία απενεργοποίοησης της βόμβας στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, καθώς οι κάμερες που είχε στήσει μέσο ενημέρωσης σε διπλανή πολυκατοικία σταμάτησαν να μεταδίδουν απευθείας πλάνα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 11.05. 

«Θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας που δεν έχουν μετακινηθεί ακόμα, και ευτυχώς αυτοί είναι ελάχιστοι, να το κάνουν στα επόμενα πέντε λεπτά» δήλωσε νωρίτερα στις κάμερες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 10.30' είχε αδειάσει πλήρως και από κατοίκους και από σταθμευμένα οχήματα η ζώνη των 750 μέτρων από τη βόμβα, ενώ διακόπηκε πλέον και η κυκλοφορία. Αυξημένη είναι η κίνηση στις εξόδους της περιοχής.

Νωρίτερα, δραματική έκκληση είχε απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν δεν σταματήσει η αναμετάδοση και καταγραφή της κάμερας που έστησε ένα μέσο στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας ακριβώς πάνω από το βενζινάδικο που βρέθηκε η βόμβα. Εάν δεν απομακρυνθεί η κάμερα θα επέμβουμε με εισαγγελέα για να την απομακρύνουμε. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των πυροτεχνουργών ή της περιοχής για κάποιους ανεύθυνους», είπε η κ. Πατουλίδου.