Skip to main content

Η Κεντροαριστερά, ο Μακρόν και η προβολή του ψευδοκράτους

O γιος της Μάργκαρετ έδωσε στον ηγέτη των Κατεχόμενων του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί βήμα προβολής στη Σοσιαλιστική διεθνή

Βρε, μανία του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Μακρόν… Είπε πάλι για την κεντροαριστερή παράταξη που πάει να δημιουργηθεί: «Αυτό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάτι σαν αυτό που έκανε και ο Μακρόν στην Γαλλία».

Κατ’ αρχάς, τον πρόλαβε ο Τσίπρας, που δήλωσε ήδη ότι μαζί με τον Μακρόν θα αλλάξουν την Ευρώπη. Με πόσους θα την αλλάξει την Ευρώπη ο Μακρόν; Αλλά, δεν πρέπει ο Σταύρος πρώτα να ρωτήσει τους Ρότσιλδ; Πήρε την έγκρισή τους; Κι εδώ ο Τσίπρας τον πρόλαβε, με το κρυφό ταξίδι στο Παρίσι. Κι όχι μόνο τους είδε, αλλά έγιναν και σύμβουλοι της κυβέρνησης. Πώς προέκυψες νομίζεις η σχέση Τσίπρα-Μακρόν;

Με έντονο τρόπο αντέδρασαν στην Κύπρο στην είδηση ότι ο γιος της Μάργκαρετ έδωσε στον ηγέτη των Κατεχομένων του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Μ. Ακιντζί βήμα προβολής στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Από το ΔΗΚΟ, το κόμμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, δήλωσαν: «Ο κ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις».

Αλλά, η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, αποκάλυψε ότι ενώ από τον Ιούνιο του 2015 ο γιος της Μάργκαρετ αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης.

Να θυμίσω, ότι το 47% των Ελλήνων είχε αναθέσει στον εν λόγω κύριο, να σώσει την Ελλάδα.

Αν δεν φτάνουν τα παραπάνω για να βγουν συμπεράσματα, προσέξτε κι αυτό. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Ρολάνδη, το 2003 η Αθήνα ζήτησε από τη Λευκωσία να αλλάξει μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία εάν ολοκληρωνόταν όπως προβλεπόταν αρχικά, το Κάιρο θα είχε αποδεχτεί πως το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ.

Με απλά λόγια, ο Ν. Ρολάνδης αποκαλύπτει, ότι η Κύπρος είχε προετοιμάσει το έδαφος για να πραγματοποιήσει η Ελλάδα μια κίνηση ματ έναντι της Τουρκίας σε σχέση με την ΑΟΖ, αλλά ο τότε ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου δεν στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων…

Η Κύπρος δηλαδή, είχε καταφέρει να πείσει την Αίγυπτο να αναγνωρίσει το Καστελόριζο ως έχον ΑΟΖ, και εάν δεν επενέβαινε ο γιος της Μάργκαρετ, η Αίγυπτος δεν θα μπορούσε μετά να διαπραγματευτεί τίποτα με την Τουρκία που θα αφορούσε την ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ. Και το ζήτημα δεν θα υπήρχε.

Μετά μου λέτε ότι οι Έλληνες θέλουμε να σωθούμε, ενώ μόνοι μας πάμε στον γκρεμό. Κι αφού το θέλουμε εμείς, μετά χαράς ο Σόιμπλε, ρίχνει κι ένα σπρώξιμο για να μη καθυστερούμε.