Skip to main content

Τα τελευταία νέα από τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό

Ενδεχομένως θα πάρει σάρκα και οστά και η διεύρυνση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ετοιμάζεται. Οι πρώτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τον υπολογίζουμε προς τα τέλη Ιουνίου, ώστε να συμπέσει χρονικά με την επέτειο του πρώτου έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα είναι διορθωτικός. Πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν, επιμένουν ότι στο πλαίσιο του και μετακινήσεις θα γίνουν, όπως επίσης και μερικές αποχωρήσεις, αλλά και αναδιανομή αρμοδιοτήτων ανά υπουργείο.

Με την ευκαιρία, ωστόσο, ανανεώνεται και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει σάρκα και οστά και η διεύρυνση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς, που ήταν και παραμένει ένα από τα βασικά ζητούμενα του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά πρόσωπα «τύπου Πιερρακάκη» και ότι ήδη μέσω αυτής της αναζήτησης αυτή έχει εντοπίσει, απ' ό,τι μαθαίνουμε, δυο – τρία ή και περισσότερα στελέχη (Μόσιαλος, Μανιάτης κλπ), που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν είναι και το πιο εύκολο να τα πείσει να μπουν στην κυβέρνηση του. Η ζύμωση, ωστόσο, συνεχίζεται.

Η προσπάθεια όμως «κολλάει» και σε ένα άλλο θέμα. Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά βρίσκονται σε καλό σημείο. Απ' όσο ξέρουμε, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησαν τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια της καραντίνας και το Μαξίμου δεν θέλει να τις χαλάσει, ειδικά σε αυτή τη φάση. Κάτι που αναγκαστικά θα γίνει, αν επιχειρηθεί η διεύρυνση.