Skip to main content

Η διαπραγμάτευση και τα συνεχή καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια

Η σιωπή των καναλιών για τους λαθρομετανάστες, η διαπραγμάτευση και τα συνεχή καρδιακά επεισόδια και τα αρνητικά από την πάταξη της φοροδιαφυγής...

Πόσο θα τραβήξει αυτή η ιστορία; Η μια είδηση λέγει ότι «θα τα βρούμε» με την Τρόικα, η επόμενη ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, κι ούτε νομίζω να ξέρεις κανείς, εκτός από δυο-τρεις που κάνουν το παιχνίδι. Πάντως, είτε γίνεται σκόπιμα (πολύ πιθανόν), είτε πράγματι υπάρχουν απαιτήσεις από τους δανειστές που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές, όταν έρθει η όποια συμφωνία αυτή θα γίνει αποδεκτή με ανακούφιση και με την κραυγή «μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει μια ώρα γρηγορότερα».

Διότι πέσ’ μου, σε παρακαλώ, τι να τα κάνω τα λεφτά -αν μας τα δώσουν- άμα πρόκειται να τα δώσω στους γιατρούς για τα συνεχή καρδιακά επεισόδια ή για το τα εγκεφαλικά, που παθαίνω κάθε μέρα ακούγοντας τις ειδήσεις;

Με σύνθημα «κανείς δεν αγγίζει το Μιλάνο», 20.000 Ιταλοί εθελοντές πραγματοποίησαν πορεία και αφού έδωσαν ραντεβού σε πλατεία, ξεχύθηκαν στους δρόμους και τις πλατείες με ένα σκοπό: την επαναφορά της εικόνας της πόλης πριν την εισβολή των... μπαχαλάκηδων που τα έκαναν λίμπα. Εκεί, ξυπνά η «σιωπηλή πλειοψηφία». Εδώ, φαίνεται ότι μας ταΐζουν με υπνωτικά κι εξακολουθούμε να κοιμόμαστε.

Αλλά, ίσως, δεν έγιναν ανοργάνωτα όλα στο Μιλάνο. Προσήχθησαν στην ιταλική Αστυνομία 14 Έλληνες που βρίσκονταν στην πόλη, όταν πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες, από βίαιους διαδηλωτές, και οι οποίοι Έλληνες εντοπίσθηκαν κοντά σε διαμέρισμα που τελεί υπό κατάληψη.

Τους άφησαν ελεύθερους, αλλά τους πήραν δείγμα DNA -εκεί δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη του προσαχθέντος- επειδή, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο «τα δείγματα DΝΑ μπορεί να χρησιμεύσουν για να συγκριθούν με εκείνα που ανιχνεύθηκαν πάνω σε ρόπαλα, κράνη και βόμβες μολότοφ».

Έχει και τα αρνητικά της η πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα σταματήσουν φυσικά να κυκλοφορούν «μαύρα», αλλά δεν θα κατατίθενται σε Τράπεζες του εσωτερικού. Θα δούμε άραγε το παλιό κόλπο που πλούτιζαν τα ταξιδιωτικά γραφεία (τεράστιες περιουσίες) με την απαγόρευση εξαγωγής συναλλάγματος και αναλάμβαναν -με 20% παρακαλώ προμήθεια- να βγάζουν το χρήμα έξω; Άσε πού μάθαμε τώρα και τις τουρκικές Τράπεζες.

Αίφνης, άκρα του τάφου σιωπή έπεσε στα κανάλια, και οι ειδήσεις για την εισβολή λαθρομεταναστών εξαφανίστηκαν. Οι λαθρομετανάστες βέβαια εξακολουθούν με τον ίδιο ρυθμό να αποβιβάζονται στα νησιά, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Χριστοδουλοπούλου να έρχονται ελεύθερα στην Ελλάδα, και το γεγονός ότι δεν γίνεται λόγος στα Μέσα, προφανώς δεν είναι τυχαίο.

Είναι όμως δυνατόν να υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που να επεμβαίνει στον Τύπο, ο οποίος στην Ελλάδα ως γνωστόν είναι εντελώς αδέσμευτος και ανεξάρτητος και κυρίως αμερόληπτος; Ά, μπα! Η έλλειψη ειδήσεων για τους λαθρομετανάστες, δεν οφείλεται σε κυβερνητική παρέμβαση. Έτσι, δεν είναι παιδιά; Μπορεί μια τόσο δημοκρατική κυβέρνηση να ζητήσει την σιωπή σε ειδήσεις που την ενοχλούν; Όχι, βέβαια. Όλα στην Ελλάδα γίνονται δημοκρατικά και με διαφάνεια. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Καλλισθένης