Skip to main content

Το φιάσκο με το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω

Εξοργισμένη μερίδα του τουρκικού Τύπου μιλά για μεγάλο φιάσκο της Τουρκίας με το "ψαράδικο" που προσάραξε, μεταφέροντας οπλικά συστήματα

Πόση αλήθεια εμπεριέχει η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω, ελέγχθηκε και το φορτίο του δεν ήταν καθόλου ύποπτο, και μετέφερε γεννήτριες και καταδυτικό υλικό;

Εξοργισμένη μερίδα του τουρκικού Τύπου μιλά για μεγάλο φιάσκο της Τουρκίας με το "ψαράδικο" που προσάραξε, μεταφέροντας οπλικά συστήματα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως αναφέρεται, το πρώτο ερώτημα είναι πώς εμπιστεύτηκαν ένα απλό ψαράδικο καΐκι για να μεταφέρει, αντιαεροπορικά τύπου, Korkut-D, χωρίς ουσιαστικά να πληροί καμία προδιαγραφή ασφαλείας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγορούνται οι υπεύθυνοι του υπουργείου Άμυνας ότι οργάνωσαν αυτή την αποστολή που κατέληξε σε μεγάλο φιάσκο μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, θα χρειαστεί ένας μικρός στόλος για να μεταφέρει αυτά τα οπλικά συστήματα που βρίσκονται σε κοινή ελληνική θέα στην Τουρκία.

Όμως, η ελληνική κυβέρνηση υποχρέωσε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, να μάς διαβεβαιώσουν ότι προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο επί του πλοίου και όπως διαπίστωσαν δεν μεταφέρει ύποπτο φορτίο, το οποίο περιείχε τεχνικό εξοπλισμό με γεννήτριες και άλλα υλικά. [Τα αντιαεροπορικά είναι ανάμεσα στα άλλα υλικά;]

Έγραψε εχθές η voria.gr., ότι υπήρξαν αναταράξεις στις σχέσεις Ρωσίας - Βουλγαρίας όταν ο συριακός κυβερνητικός στρατός ανακάλυψε σε αποθήκες των εκδιωχθεισών από το Χαλέπι αντάρτικων οργανώσεων όπλα και πυρομαχικά βουλγάρικης κατασκευής. Στα κιβώτια αναγραφόταν το όνομα της βουλγάρικης κατασκευάστριας εταιρείας και του Βούλγαρου αποστολέα. Η βουλγαρική κυβέρνηση, δια του ΥΠΕΞ, διέψευσε τις κατηγορίες της Ρωσίας με ιδιαιτέρως επιθετικό ύφος, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν έστειλε όπλα στη Συρία.

Κι εγώ με τη σειρά μου, να υπενθυμίσω στον Βούλγαρο ΥΠΕΞ, ότι η μισή αλήθεια του, δημιουργεί ψέμα, επειδή βουλγαρικά δημοσιεύματα προ καιρού είχαν ενημερώσει πως επισήμως μεν η Βουλγαρία δεν πούλησε όπλα στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, αλλά στην Σαουδική Αραβία, η οποία με την σειρά της τα έδωσε στους "μετριοπαθείς" τζιχαντιστές και από εκεί βρέθηκαν στα χέρια του ISIS.

Πέραν αυτού, όπλα πουλήθηκαν και σε βουλγαρικές εταιρίες όπλων, που λειτουργούν στα όρια του νόμου, με μυστήριους Βούλγαρους ιδιοκτήτες, και μέσω δαιδαλώδους διαδρομής βρέθηκαν στην Συρία, λέγεται μάλιστα πως βρέθηκαν και στην Λιβύη.

Στη δε voria.gr. είχα γράψει πριν από ένα περίπου χρόνο ότι νομίμως οι ΗΠΑ παραγγέλλουν όπλα σε βουλγαρικές αμυντικές βιομηχανίες, για τον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό και την Αλ Κάιντα. Γι’ αυτό και εκτοξεύθηκαν στα ύψη οι πωλήσεις όπλων στην Βουλγαρία, προς μεγάλη χαρά του υπουργείου Οικονομικών.

Στα προεκλογικά φυλλάδια των πολιτικών πρέπει να αναγράφεται και πού και εάν υπηρέτησε ο καθένας. Γιατί είναι περίεργο να παριστάνει κάποιος τον αντισυστημικό και να λουφάρει σε γραφείο κοντά στο σπίτι του [και μάλιστα μόνο για τρίμηνο]. Κι αυτό, γιατί σκέφτομαι τα παιδιά χωρίς βύσμα, που αυτές τις ημέρες βαράνε βάρδιες σε ξερονήσια.