Skip to main content

Η σιδηρά κυρία από τη... Θεσσαλονίκη που απειλεί την ηγεμονία Ερντογάν

H Τουρκάλα πολιτικός που μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν ως το δυνάμει αντίπαλο δέος του ανεξέλεγκτου Ταγίπ Ερντογάν.

Σύντροφοι του Νίκου Φίλη και του Νίκου Ξυδάκη τους κέρασαν νερά και καφέδες, αλλά από απροσεξία αυτά έπεσαν πάνω στα πουκάμισά τους συνοδευόμενα από "γαλλικές" ευχές.

Δεν νομίζω να στενοχωρήθηκαν οι προπηλακισθέντες σύντροφοι. Ξέρουν ότι ο δρόμος προς την Σοβιετία έχει εμπόδια (για κάποιους και κάγκελα, όταν επιστρέψει η ορθοφροσύνη σ’ αυτόν τόπο). Άλλωστε, αυτά ανεχόταν επί δεκαετίες η Αριστερά [κατά πολλούς τα δίδασκε και κατ’ άλλους τα εφάρμοζε], οπότε ήρθε η ώρα να διαπιστώσουν τις δυνατότητες της νέα γενιάς.

Τώρα, πρωθυπουργέ μου, δεν έχουν άδικο και οι Τούρκοι που σού επιστρέφουν τα λεγόμενα, με τους χαρακτηρισμούς για την τουρκική ηγεσία: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει». Άλλο είναι να τα λες στην γιάφκα, άλλο δημόσια και μάλιστα όταν εκπροσωπείς έναν λαό.

Για τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα ο προϋπολογισμός εξαιτίας του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, που προβλέπει σειρά παροχών, προειδοποιεί η αντιπολίτευση, αλλά και ελέγχει η Τρόικα.  «Από πού θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα προσληφθούν;»

Τελικά, ενδιαφέρονται μόνο να γεμίσουν την δεξαμενή ψηφοφόρων σε βάρος της ολότητας του λαού. Τόπαμε πολλές φορές. Πεντάρα δεν δίνουν. Ο μοναδικός στόχος είναι η ωφέλεια του κόμματος (που σημαίνει καλοβολεμμένα μέλη, κι οι άλλοι ας πάνε να πνιγούν).

Ο Μπογδάνος αφόπλισε, και ποιος τον πιάνει. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, έγραψε: «Τον Θάνο Αξαρλιάν, που δολοφονήθηκε σαν σήμερα από τη 17Ν, τον σκότωσαν σύντροφοι με "ιδανικά υπέρ του ανθρώπου", κατά Μπαλαούρα πάντα, που τους υπερασπίστηκαν κατόπιν στα δικαστήρια ένας σκασμός Συριζαίοι, μέλη και βουλευτές. Η αλήθεια δεν είναι άποψη, είναι γεγονότα - που δεν καλύπτονται, ούτε σβήνονται από τις μεθοδεύσεις κανενός ωρυόμενου Μαξίμου».

Θυμηθείτε το όνομα. Μεράλ Ακσενέρ, Τουρκάλα πολιτικός, και καρντασίνα, με καταγωγή από Θεσσαλονίκη. Την ετοιμάζουν. Κοτζάμ ΤΙΜΕ της αφιέρωσε ολόκληρες σελίδες και τη διαφημίζει ως το δυνάμει αντίπαλο δέος του ανεξέλεγκτου Ταγίπ Ερντογάν.

Την αποκαλεί μάλιστα "Σιδηρά Κυρία" της Τουρκίας. Και προσέξτε, είναι κεμαλικιά, και από ιδέες σαν δέκα φορές η ΛεΠέν. Μη νομίσει κανείς, ότι η πιθανή αντικατάσταση του Ερντογάν με την καρντασίνα θα είναι καλύτερα για μας. Με την Τσιλέρ στην πρωθυπουργία είχαμε την ιστορία στα Ίμια.

Ηλικίας 60 χρονών, γεννημένη στη Νικομήδεια της Βιθυνίας από οικογένεια που είχε έρθει στην Μικρά Ασία από την Θεσσαλονίκη, η Μεράλ Ακσενέρ έκανε το πολιτικό ντεμπούτο της σαν βουλευτίνα του κόμματος Ορθού Δρόμου το 1997 όταν διορίστηκε από την τότε πρωθυπουργό, Ταντσού Τσιλερ, υπουργός Εσωτερικών αντικαθιστώντας τον τότε υπουργό Μεχμέτ Αγάρ, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο Σουσουρλούκ. Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχο αφιέρωμα είχαν δημοσιεύσει προ λίγων μηνών και οι Financial Times...

Η ψευτομουφτεία Ξάνθης ξεσήκωσε τους μουσουλμάνους για προσευχές, συγκεντρώσεις και λοιπές εκδηλώσεις, για να τιμηθεί ο Ερντογάν που έσωσε την… δημοκρατία. Σκέψου, να ήταν και νόμιμοι οι τουρκομουφτήδες. Αυτά, μήπως και καταλάβουν (κομματάκι δύσκολο) κάποιοι, γιατί η Ελλάδα κρατά επί ένα αιώνα σε ισχύ μέρος της σαρίας, με διοριζόμενο μουφτή για οικογενειακά και κληρονομικά θέματα, τα οποία υπόκεινται σε έλεγχο από τα δικαστήρια.

Τον ρόλο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαίρει ο Νίκος Αναστασιάδης: «Ο κ. Κοτζιάς υπήρξε ο θετικότερος των συμμετεχόντων στη διάσκεψη. Προέβαλε τις θέσεις του, υποστήριζε τις θέσεις μας, χωρίς να προκαλέσει κανέναν και να δώσει την αφορμή ότι η Ελλάδα συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην αποτυχία».

Κι από εδώ επαίνεσα τον Κοτζιά για το Κυπριακό. Για τα Βαλκάνια όμως, θ’ ακούσει πολλά, αν συνεχίσει να πιστεύει στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με Σλαβοσκοπιανούς και Αλβανούς. Όταν αιρετά τους ομολόγους του, ας μετρά μετά αν έχει όλα τα δάχτυλα.