Skip to main content

Η Χαλκιδική στους πιο φθηνούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές

Τα δέκα μέρη στην Ευρώπη τα οποία είναι ιδανικά και οικονομικά για οικογενειακές διακοπές, προτείνει σε νέο δημοσίευμα της, προτείνει ο Guardian.

Τα δέκα μέρη στην Ευρώπη τα οποία είναι ιδανικά και οικονομικά για οικογενειακές διακοπές, προτείνει σε νέο δημοσίευμα της, η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Μάλιστα, ανάμεσα στους δέκα φθηνούς ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι και η Χαλκιδική, με το κάμπινγκ Αρετή και τα μπανγκαλόους που διαθέτει, να το κάνουν ένα ιδανικό μέρος για να κάνει μια οικογένεια άνετες και οικονομικές διακοπές.

Διαμερίσματα στην Τοσκάνη, Ιταλία



Τα διαμερίσματα Fattoria Santa Vittoria στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Ένα κτήριο του 18ου αιώνα, που διαθέτει πέντε διαμερίσματα και η πισίνα του μπορεί να κρατήσει τα παιδιά των επισκεπτών απασχολημένα.  Η τιμή για ένα διαμέρισμα για τέσσερα άτομα είναι 1.070 ευρώ για κράτηση την υψηλή περίοδο.

Κάμπινγκ στην παραλία της Χαλκιδικής, Ελλάδα



Το κάμπινγκ «Αρετή» και τα μπανγκάλοους που διαθέτει, είναι ένας τοπ προορισμός για τις διακοπές μιας οικογένειας με παιδιά. Μια επιχείρηση οικογενειακή, με παραθαλάσσιο εστιατόριο και δραστηριότητες, όπως τένις, βόλεϊ και θαλάσσια σπορ, που θα κρατήσουν τα μικρά παιδιά σε «εγρήγορση», ενώ προτείνονται και εκδρομές στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και στο Άγιο Όρος.

Για ένα μπανγκαλόου τεσσάρων ατόμων η τιμή είναι 150 ευρώ τη βραδιά και η ενοικίαση για μια σκηνή στο κάμπινγκ είναι 19 ευρώ για τους ενήλικες και 9 ευρώ για τα παιδιά ενώ υπάρχει και επιβάρυνση 4 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι θόλοι στη νότια Ισπανία



Οι τρούλοι «Otro Mundo» στη νότια Ισπανία. Το σχέδιο των κατοικιών αυτών είναι θολωτό και το όνομά τους σημαίνει «Άλλος κόσμος». Η διακόσμησή τους θυμίζει την δεκατετία του '60. Έχουν χαμηλό, απαλό φωτισμό με λάμπες ρετρό και όμορφη ταπετσαρία στους τοίχους. Υπάρχουν δύο κτίσματα που μοιράζονται μια κουζίνα και μια πισίνα με νερό από πηγή για να δροσίζονται οι επισκέπτες. Η ποδηλασία στις παρυφές της κοντινής οροσειράς Sierra de Segura θα κρατήσει δραστήριους μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε κατοικία μπορούν να κοιμηθούν εφτά άτομα και το κόστος είναι 80 ευρώ τη βραδιά, ενώ το πρωινό χρεώνεται έξτρα και κοστίζει 7,50 ευρώ το άτομο.

Η καμπίνα στη νότια Γαλλία



Φτιαγμένο από τα χέρια του ιδιοκτήτη του, του Φρεντ, που μένει σε διπλανό κατάλυμα, το ξυλόσπιτο βγαλμένο μέσα από βιβλίο για παιδιά, είναι το τέλειο μέρος για οικογενειακές διακοπές, με τα παιδιά να παίζουν στη φύση, ενώ η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία και ποδηλασία κοντά την παρακείμενη λίμνη. Η τιμή του ξυλόσπιτου είναι 69 ευρώ τη βραδιά για μια τετραμελή οικογένεια. Κάθε επιπλέον παιδί χρεώνεται με 23 ευρώ τη βραδιά.

Διακοπές σε φάρμα, στο αυτριακό Τιρόλο



Τρεις παραδοσιακές αγροικίες με την ονομασία Kinderbauernhof Albeineler στο Pitztal, σε μια κοιλάδα των Άλπεων. Εδώ τα παιδιά θα παίξουν με τα ζώα της αγροικίας, θα μαζέψουν αβγά, θα ευχαριστηθούν την φύση, ενώ οι γονείς έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν στην σάουνα. Υπάρχει ακόμα και ένας χώρος δωρεάν φύλαξης για τα παιδιά στην πόλη, αν οι γονείς επιθυμούν να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο. Επτά ημέρες παραμονή για μια οικογένεια έχει τιμή εκκίνησης τα 690 ευρώ.

Βρετάνη, Γαλλία



Little Houses on the Prairie. Πρόκειται για ένα συγκρότημα εφτά αγροτουριστικών κατοικιών στη Βρετάνη της Γαλλίας. Οι κατοικίες είναι κτισμένες μέσα σε χωράφι, αλλά απέχουν μόλις δέκα λεπτά από την θάλασσα. Σε μικρή απόσταση υπάρχει εστιατόριο και παιδική χαρά για παιδιά. Η τιμή παραμονής μιας οικογένειας για μία εβδομάδα είναι 750 ευρώ.

Κάμπινγκ Tipis στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας



Φιλικό προς το περιβάλλον, το κάμπινγκ διαθέτει μικρή πισίνα, κήπο με βιολογικά προϊόντα, βραδιές barbeque και την ευκαιρία για γνωριμίες με άλλες οικογένειες. Η πλησιέστερη παραλία βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Η τιμή για μια οικογένεια είναι 575 ευρώ για παραμονή μιας εβδομάδας.

Ο γύρος της Γαλλίας ή της Ισπανίας με ένα Volkswagen



 Νοικιάστε τον «αθάνατο» «σκαραβαίο» από το WeDubYou, που προσφέρεται πλήρως ανακαινισμένος και προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Με 955 ευρώ για μία εβδομάδα τον Ιούλιο θα κάνετε τον γύρο της νοτιοδυτικής Γαλλίας, περνώντας από τους φημισμένους αμπελώνες της ή θα γνωρίσετε την βορειοανατολική Ισπανία και θα φθάσετε μέχρι τις ακτές της Costa Brava.

Πράσινες διακοπές στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας



Ένας ξενώνας με εννιά δωμάτια στα βουνά Slieve Aughty, με κήπο με βιολογικά προϊόντα. Πεζοπορίες ή ποδηλασία είναι δυνατόν να οργανωθούν για επισκέψεις μέσα στο δάσος ενώ η φαντασία των παιδιών εδώ μπορεί να ανακαλύψει εύκολα τις νεράιδες και τα ξωτικά των παραμυθιών. Ένα δωμάτιο για μια οικογένεια κοστίζει 130 ευρώ τη βραδιά και ένα ξύλινο σπίτι 170 ευρώ τη βραδιά.

Το οικολογικό χωριό στη λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας



Πρόκειται για ένα οικολογικό χωριό με δεντρόσπιτα, που διαθέτει κέντρο ευεξίας και ένα εστιατόριο, στο οποίο σερβίρονται μόνο βιολογικά προϊόντα. Υπάρχει πισίνα στο συγκρότημα και πολλές δραστηριότητες, με επίκεντρο την λίμνη Bled. Η τιμή είναι 290 ευρώ τη βραδιά για διαμονή οικογένειας σε δεντρόσπιτο και υπάρχει και η δυνατότητα διαμονής σε διαμερίσματα με 200 ευρώ τη βραδιά.

Business Story
Off