Skip to main content

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η τραγωδία με το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

Τα ξένα δίκτυα γράφουν ότι η Ελλάδα αποτελεί βασική διαδρομή για να φτάσουν μετανάστες από Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική στην Ευρώπη

Για το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της φετινής χρονιάς γράφουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ σε εκτενή δημοσιεύματά τους για την τραγωδία με τους 78 νεκρούς στην Πύλο.

Την ίδια στιγμή, αναφέρονται στις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης και στις ώρες αγωνίας που επικρατούν για τους αγνοούμενους.

Στα δημοσιεύματά τους τα ξένα δίκτυα γράφουν ότι η Ελλάδα αποτελεί βασική διαδρομή για να φτάσουν μετανάστες από Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική στην Ευρώπη.

Οι περισσότεροι, όπως επισημαίνεται, περνούν στα ελληνικά νησιά από τη γειτονική Τουρκία, όμως ένας μεγάλος αριθμός ακολουθεί μια επικίνδυνη πορεία από την Τουρκία στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας.

Περίπου 72.000 πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν αυτήν την χρονιά σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο, σύμφωνα με δεδομένα των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζει δε το πρακτορείο Reuters.

Δεν παραλείπουν ακόμη τα διεθνή ΜΜΕ να αναφερθούν στο περιστατικό της Τετάρτης, οπότε και ιστιοφόρο με 80 μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης.