Skip to main content

Φωκάς: Μόλις τέσσερα Canadair σε ετοιμότητα για ολόκληρη τη χώρα

Είναι σαφές πως εξαιτίας των Μνημονίων αλλά και της γραφειοκρατίας, η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές τονίζει χαρακτηριστικά ο Α. Φωκάς

Θέση για την αντιπυρική προστασία της χώρας από αέρος πήρε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της 'Ενωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή θέλοντας να μάθει τον ακριβή αριθμό των πυροσβεστικών αεροσκαφών που βρίσκοντα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και σταθμεύουν στην πόλη.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Φωκάς χαρακτηρίζει «ανύπαρκτη» την αντιπυρική προστασία της χώρας ενώ προσθέτει πως «η παραδοχή του κ. Καμμένου αποτελεί πρωτοφανή ομολογία πλήρους αποτυχίας άσκησης αξιοπρεπούς και στοιχειώδους πολιτικής».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του βουλευτή της 'Ενωσης Κεντρώων:

«Ανύπαρκτη με υπουργική σφραγίδα η αντιπυρική προστασία της χώρας από αέρος. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην ερώτηση που είχα καταθέσει (6/7/2016) η χώρα διαθέτει εν μέσω θέρους και πύρινων εστιών όλα και όλα τέσσερα (4) Canadair σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, δύο στην Ελευσίνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Η παραδοχή αυτή αποτελεί πρωτοφανή ομολογία πλήρους αποτυχίας άσκησης αξιοπρεπούς και στοιχειώδους πολιτικής. Είναι σαφές πως εξαιτίας των Μνημονίων αλλά και της γραφειοκρατίας, η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη απέναντι στις πυρκαγιές. Ας αφήσουν στην άκρη τις φαιδρές αντιπαραθέσεις για την κατοχύρωση προεκλογικών συνθημάτων και τους πολιτικούς τακτικισμούς και ας κυβερνήσουν, ασχολούμενοι με τα σοβαρά θέματα της καθημερινότητας.

Σήμερα η Χίος καίγεται και εμείς στηριζόμαστε για μία ακόμη φορά στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των πιλότων μας».