Skip to main content

Σε δεινή θέση οι πρώην εργαζόμενοι και άνεργοι σήμερα, της Φωκάς

Διεκδικούν το εφάπαξ επίδομα των 1.000 ευρώ που από το υπ. Εργασίας και τον ΟΑΕΔ έχει διατεθεί σε πρώην εργαζομένους άλλων επιχειρήσεων που έκλεισαν.

Το εφάπαξ επίδομα των 1.000 ευρώ, που έχουν λάβει άνεργοι, πρώην εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, διεκδικούν και οι πρώην εργαζόμενοι στην Φωκάς, που από το 2013 βρέθηκαν στο δρόμο.

Aπό τους περίπου 600 εργαζόμενους στην Φωκάς-στα καταστήματα Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Βόλου- ένας μικρός αριθμός έχει βρει δουλειά, ενώ στο Attica που άνοιξε στην Τσιμισκή και στη θέση που άλλοτε κεντρικού πολυκαταστήματος της Φωκάς, προσλήφθηκαν μόνο 33 άτομα από τους πρώην εργαζόμενους της βορειοελλαδικής λιανεμπορικής.

"Αυτή την περίοδο, από τον Ιούνιο μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου, παρακολουθούμε ένα πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, ένα πρόγραμμα κατάρτισης επιδοτούμενο, το οποίο για αυτή την περίοδο μας εξασφαλίζει ένα καθαρό έσοδο 2.400 ευρώ. Όμως το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και οι προοπτικές εύρεσης εργασίας είναι πολύ ισχνές", εξήγησε η κ. Ευλαμπία Πεχλιβανίδου από την Επιτροπή Πρώην Εργαζομένων της Φωκάς.

Οι άνεργοι σήμερα πρώην εργαζόμενοι της Φωκάς, διεκδικούν το επίδομα των 1.000 ευρώ που έχουν λάβει πολλοί εργαζόμενοι, άλλων επιχειρήσεων, που βρέθηκαν στην ίδια θέση. Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε να δοθεί το συγκεκριμένο επίδομα, από τον ΟΑΕΔ, σε πρώην εργαζομένους του Σαραφίδη, του Πυρσού, της Spider Πέτσος, της Ηλεκτρονικής.

"Αυτό το χιλιάρικο μας το είχαν υποσχεθεί από όταν ακόμη ήταν στο υπουργείο Εργασίας υφυπουργός ο κ. Κεγκέρογλου. Με την ευκαιρία της ΔΕΘ, ήρθαμε σε επαφή με το επιτελείο του νέου υπουργού, του κ. Κατρούγκαλου και μας έδωσαν κατευθύνσεις για να δρομολογηθεί η ικανοποίηση του αιτήματός μας.

"Τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια γιατί όταν έκλεισε η επιχείρηση μας χρωστούσε μισθούς οκτώ μηνών, νόμιμα επιδόματα, αποζημιώσεις", πρόσθεσε η κ. Πεχλιβανίδου.