Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένα εικαστικό δωμάτιο στο Θεαγένειο

Αρχίζει αύριο η δράση «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης» στο αντικαρκινικό νοσοκομείο

Την υλοποίηση της δράσης «Art Break – Διάλειμμα Τέχνης», την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, στον 9ο όροφο του ΑΝΘ Θεαγενείου ξεκινούν η Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης Κλινικών Δεξιοτήτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, το ΜΟΜus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Κινηματογραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Νότιας Καλιφόρνιας και με τη συμβολή του Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (Κ3).

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός «εικαστικού δωματίου» με δύο συλλογές έργων. Η πρώτη περιλαμβάνει φωτογραφίες από το MOMus, οι οποίες θα προβάλλονται μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR), με δυνατότητα διάδρασης. Η δεύτερη περιλαμβάνει ταινίες κινουμένων σχεδίων (animation) μικρού μήκους από το «University of South California» αλλά και από ανεξάρτητους παραγωγούς της Ευρώπης.

Η δράση θα υλοποιηθεί για έναν μήνα, τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 9:00 με 13:00 και κάθε Τετάρτη 13:00 με 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση: https://www.arecs.org.gr/index.php/education/actions/art-break

Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 10 κοινωφελείς οργανισμοί.