Skip to main content

Ελάχιστα καταστήματα «έσπασαν» την αργία - Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας

Μετρημένα στα δάκτυλα τα καταστήματα που άνοιξαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανήμερα του Αγ. Πνεύματος. Δύο επιχειρήσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα

Παρά τις ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για υποχρεωτική αργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ορισμένα καταστήματα –ελάχιστα- στο κέντρο της πόλης ανέβασαν ρολά σήμερα και λειτούργησαν.  

Ωστόσο, σε ελέγχους, είτε μετά από καταγγελία είτε όχι, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης καθώς και κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας.

Πάντως σε όσα καταστήματα έγιναν έλεγχοι λίγο αργότερα, αυτά κατέβασαν ρολά και έκλεισαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από καταγγελίες, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις και οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, ανέφερε ότι άνοιξαν 2 καταστήματα στην οδό Τσιμισκή, 6 στην Εγνατία και 2 μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Πάντως, αν και άνοιξαν κάποια καταστήματα, η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι υποτονική, καθώς πολλοί Θεσσαλονικείς βρίσκονται εκτός πόλης λόγω του τριημέρου.

Όπως ανέφερε, στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, «οι καταστηματάρχες κινήθηκαν με την γραμμή του δικαίου και αναγνώρισαν την αργία». «Όλοι θέλουμε να κάνουμε τζίρους, αλλά υπάρχουν και κάποιοι κανόνες, διαφορετικά θα γίνουμε ζούγκλα. Κάναμε μια προσπάθεια να ισχύσει ο νόμος και για τους μικρούς και για τους μεγάλους», σημείωσε.