Skip to main content

Απενεργοποιήθηκε με επιτυχία η βόμβα στο Κορδελιό (video)

Ανακοίνωση του περιφερειάρχη - Σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της βόμβας στα ειδικά οχήματα που θα την οδηγήσουν στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη

Απενεργοποιήθηκε με επιτυχία η βόμβα, όπως ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της στα ειδικά οχήματα που θα την οδηγήσουν στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη. 

Τα οχήματα θα ακολουθήσουν την πορεία Μοναστηρίου - περιφερειακος - αερογεφυρα Σταυρούπολης - Δερβένι.

Πάντως, ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν ακόμη οι πολίτες στα σπίτια τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά της στο πεδίο βολής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία θα καθυστερήσει ακόμη μισή ώρα γιατί ακόμη οι πυροτεχνουργοί καθαρίζουν τη βόμβα από τα χώματα και τις λάσπες και θα καθυστερήσουν να τη φορτώσουν.

Έχει αποκαλυφθεί το 80% της βόμβας και απομένει άλλο 20%. Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, το ειδικό όχημα στο οποίο θα φορτωθεί για να μεταφερθεί στο πεδίο Ασκού Προφήτη είναι στο σημείο και σε περίπου μισή ώρα θα φορτωθεί η βόμβα, προκειμένου να μεταφερθεί. Προς το παρόν, ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε πως δεν επιτρέπεται επιστροφή του κόσμου στα σπίτια τους.

Μετά την ομαλή έναρξη της μεταφοράς, Περιφερειάρχης και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και των δήμων θα κάνουν τις δηλώσεις τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάτι που αναμένεται να σηματοδοτήσει και την έναρξη μεταφοράς της βόμβας και επιστροφής των πολιτών στα σπίτια τους.

Για περισσότερα στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την εκκένωση της περιοχής πατήστε εδώεδώ και εδώ.