Skip to main content

Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης κινείται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, με αφορμή τα νέα μέτρα που κατατέθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η πρόταση δείχνει να καλύπτει τους όρους για παράταση της Συμφωνίας και της χρηματοδότησης και να αποτρέπει την άτακτη πορεία προς τη χρεοκοπία.

Από την άλλη πλευρά, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τα προτεινόμενα μέτρα ρίχνουν το βάρος στην ιδιωτική οικονομία με νέους φόρους και αυξήσεις εισφορών που είναι περισσότερο από  βέβαιο, όπως είπε, ότι θα οδηγήσουν σε ύφεση και άνοδο της ανεργίας.

«Μια πρόταση με διαφορετικό μίγμα μέτρων και αναπτυξιακό πρόσημο θα ικανοποιούσε τις απαιτήσεις και θα οδηγούσε σε βιώσιμη λύση, σε κάθε περίπτωση πάντως μια συμφωνία είναι μακράν προτιμότερη από τη μη συμφωνία που θα οδηγήσει σε απαξίωση της οικονομίας και φτωχοποίηση της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος