Skip to main content

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη υπέρ της Κυριακάτικης αργίας

Διαμαρτυρίες από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και την Ταξική Πορεία

Δύο συγκεντρώσεις υπέρ της Κυριακάτικης αργίας και κατά της νέας τροπολογίας της κυβέρνησης για λειτουργία καταστημάτων μέχρι τις 6 το πρωί, έπειτα από αποφάσεις του κατά τόπου δημάρχου, μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθεί στις 10:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. «Κάνουν πράξη δηλαδή τις προειδοποιήσεις των σωματείων στο εμπόριο για δουλειά ήλιο με ήλιο. Είναι αισχροί», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΚΚΕ (μ-λ),, θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας για τον ίδιο λόγο. «Οι υπάλληλοι και οι εργάτες δεν είμαστε εργαλεία για να δουλεύουμε όπως, για όσο και όποτε συμφέρει την εργοδοσία, με μισθούς πείνας που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες μας, με την ακρίβεια να τσακίζει τις ζωές μας. Θέλουμε ζωή με δικαιώματα και όχι ζωή-λάστιχο και μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας.