Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο κρύος καιρός πάγωσε την κίνηση στην αγορά του κέντρου

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων - Το τσουχτερό κρύο μοιάζει να… διώχνει τον κόσμο από τις βόλτες στα μαγαζιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή τα καταστήματα στο πλαίσιο των τακτικών εκπτώσεων.

Τα περισσότερα καταστήματα έχουν ανοίξει από τις 11:00 με προσφορές σε αρκετά από τα είδη τα οποία εμπορεύονται, ωστόσο η κίνηση του κόσμου είναι υποτονική, αφού ο υδράργυρος κινείται γύρω από τους 5 βαθμούς Κελσίου και φαίνεται ότι αποτρέπει τις βόλτες του κόσμου. Λιγοστοί είναι οι περιπατητές που κρατούν σακούλες με ψώνια, στις εμπορικές οδούς Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Image

Οι εκπτώσεις ρίχνουν τις τιμές πολλών ειδών στη μισή τιμή, ενώ σε αρκετά προϊόντα φαίνεται ότι η μείωση της τιμής ξεπερνά το 50%, σύμφωνα πάντα με τις αναγραφόμενες τιμές των εμπορευμάτων στις βιτρίνες των καταστημάτων.

«Μπορεί να κατεβάσαμε αρκετά τις τιμές, αλλά δεν βλέπουμε πολύ κόσμο να περνά από τη βιτρίνα μας, μάλλον λόγω του κρύου», λέει στη Voria υπάλληλος καταστήματος ένδυσης επί της οδού Τσιμισκή.

Image

«Ελπίζουμε να ενταθεί η κίνηση αργότερα στο μεσημέρι», αναφέρει ακόμη και συμπληρώνει ότι μέχρι στιγμής, η σημερινή ημέρα συμπληρώνει τις προηγούμενες έξι ημέρες εκπτώσεων στις οποίες η κίνηση του κόσμου στα καταστήματα ήταν υποτονική.

«Κοιτάζουμε αλλά δεν… αγγίζουμε», λέει στη Voria.gr καταναλωτής.

«Έχει πολύ καλές ευκαιρίες. Έχω κατέβει για παπούτσια, αλλά δεν θα πω όχι και σε κάποιο μπουφάν εάν δω κάποια καλή ευκαιρία», λέει άλλος καταναλωτής.

Ωστόσο, διαφορετική φαίνεται ότι είναι η εικόνα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα οποία επισκέπτεται μαζικά ο κόσμος.

Image

Το ωράριο λειτουργίας το οποίο έχει προτείνει για σήμερα, Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προβλέπει τη λειτουργία τους από τις 11:00 έως και τις 18:00. Τα καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν και την επόμενη Κυριακή, με το ίδιο προτεινόμενο ωράριο.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, 8/1 και θα διαρκέσουν έως και τις 29/2.

Image