Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα καταστήματα χωρίς μεγάλη κίνηση (φωτο+vid)

Οι καταναλωτές δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ζεσταθεί, όπως δείχνει η κίνηση στους δρόμους και στα μαγαζιά, που παραμένει περιορισμένη

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται από σήμερα η αγορά της Θεσσαλονίκης που είναι ανοιχτή, όπως κάθε χρόνο Κυριακή των Βαΐων.

Οι καταναλωτές, πάντως, δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ζεσταθεί, όπως δείχνει η κίνηση στους δρόμους και στα μαγαζιά, που παραμένει περιορισμένη. Μάλιστα, καταστηματάρχες είπαν στη Voria.gr ότι χθες ήταν μεγαλύτερη η κινητικότητα σε σχέση με τη σημερινή μέρα, παρότι ο καιρός ήταν βροχερός. Μόνο κάποιες αλυσίδες καταστημάτων προσέλκυσαν περισσότερους καταναλωτές, όπως επίσης και εμπορικά καταστήματα με παιχνίδια, υποδήματα και παιδικά ρούχα, τα οποία είναι τα κατεξοχήν πασχαλινά δώρα.

Ικανοποιητική είναι η κίνηση και στο Καπάνι, το οποίο λειτουργεί μεν, όχι όμως στο σύνολό του. Κυρίως τα ψαράδικα ήταν αυτά που άνοιξαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους τηρούν τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας που αρχίζει αύριο. Ανοιχτά ήταν και κάποια -λίγα- κρεοπωλεία, με το καταναλωτικό κοινό, πάντως, περισσότερο είτε να κάνει παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι, είτε -κυρίως- να κοιτάζει τις τιμές, παρά να ψωνίζει, εν αναμονή της αυριανής μέρας, κατά την οποία εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθεί και η τιμή του οβελία.

Στους πεζόδρομους, όπως αυτόν της Αγίας Σοφίας, έχουν πάρει θέση και τα περίπτερα των κοινωνικών οργανώσεων, που πουλάνε λαμπάδες και άλλα είδη διακόσμησης, προκειμένου να ενισχύσουν το κοινωνικό τους έργο.

Σύμφωνα με το ωράριο που ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τα εμπορικά μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 18:00, ενώ τα πολυκαταστήματα μέχρι τις 20:00. Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη η αγορά θα λειτουργεί με συνεχές ωράριο (10:00 – 21:00), ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 13:00 – 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο 10:00 – 14:00.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.