Skip to main content

Αξιωματούχος ΕΕ: Να ελαττώσει τις «κόκκινες γραμμές» η Αθήνα

Η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να μετριάσει τις απαιτήσεις της, τονίζει ευρωπαίος αξιωματούχος, ενόψει του αυριανού Eurogroup.

Οι διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα εξελίσσονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα σε σχέση με το παρελθόν, λέει ευρωπαίος αξιωματούχος, σημειώνοντας πάντως ότι «πολλά μένουν ακόμη να συμφωνηθούν».

Η ίδια πηγή τονίζει πως στην αυριανή συνεδρίαση του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας θα αναζητηθούν οι οδοί που θα επιτρέψουν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής πλευράς.

«Η ελληνική πλευρά θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να μετριάσει τις απαιτήσεις της και να ελαττώσει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει», υπογραμμίζει ο αξιωματούχος.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα προσπαθήσουν στη Ρίγα να έλθουν σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για τη δημιουργία ενός είδους «οδικού χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες η Ελλάδα ούτως ώστε ως το ερχόμενο Eurogroup, της 11ης Μαΐου, να έχει συμφωνηθεί μια «κρίσιμη μάζα» μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δανείων που η Αθήνα έχει λαμβάνειν», επεσήμανε.

Ωστόσο, ο ίδιος παράγοντας υπογράμμιζε ότι όπως έχει πολλάκις αποδειχτεί οι ημερομηνίες - σταθμοί δεν έχουν ως σήμερα διευκολύνει τα πράγματα και συνεπώς καλόν θα ήταν να αποφεύγονται.