Skip to main content

Απομακρύνεται ο πρόξενος Κομοτηνής ως αποτυχημένος

Η Άγκυρα αποφάσισε εδώ και λίγο καιρό να προβεί στην απομάκρυνση και αντικατάσταση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής λόγω «ανεπάρκειας».

Μπορεί η Άγκυρα να είχε επιτυχία σχετικά με την μεγάλη πλειοψηφία που είχε το «όχι» στην Θράκη, αλλά καταλογίζει στον Πρόξενό της αποτυχία στην συσπείρωση των Πομάκων και Ρομά στο σώμα των Τουρκογενών.

Φαίνεται λοιπόν, προς εφαρμογή των σχεδίων του κ. Ερντογάν περί ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αποφασίστηκε η ένταση της επιθετικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα, την οποία αυξάνει η Άγκυρα με μια κίνηση που δεν συνηθίζει να κάνει όσον αφορά την περιοχή της Θράκης.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «Φωνή της Ροδόπης», η Άγκυρα αποφάσισε εδώ και λίγο καιρό να προβεί στην απομάκρυνση και αντικατάσταση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής κ. Αλή Ριζά Ακιντζί, ο οποίος θεωρήθηκε ανεπαρκής στα «καθήκοντα» του.

Ο κ. Ακιντζί απέτυχε τον τελευταίο χρόνο που κατείχε τη θέση του Προξένου Κομοτηνής να μαζικοποιήσει τη μειονότητα της Θράκης ενώ ο χαρακτήρας του δεν τον βοήθησε να αντιμετωπίσει δυναμικά τους Πομάκους και τους Ρομά.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές αυτός. που θα αντικαταστήσει τον Αλή Ριζά Ακιντζί είναι ο Αχμέτ Ντογκάν, ο Τούρκος διπλωμάτης που κατάφερε να συσπειρώσει και να μαζικοποιήσει τους τουρκογενείς της Νότιας Βουλγαρίας.

Ο Αχμέτ Ντογκάν λοιπόν αναμένεται να έρθει στη Θράκη και να αναλάβει καθήκοντα Προξένου με συγκεκριμένο σχέδιο και προορισμό, ίδιο με αυτόν που είχε στη Βουλγαρία. Να συσπειρώσει τους τουρκογενείς και τις υπόλοιπες μειονότητες της Θράκης κάτω από την πολιτική της Άγκυρας.

Οι Βούλγαροι πάντως, ακολουθούν μια δυναμική πολιτική έναντι των απαιτήσεων της Άγκυρας.