Skip to main content

Η Μεγάλη Σχολή των πρακτόρων και οι μπερδεμένοι Σκοπιανοί

Η ανεπανάληπτη σύγχυση των Σκοπιανών, η Μεγάλη Σχολή των ιμαμηδοπρακτόρων στη Θράκη και το... σταθερό όραμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο με την Μόσχα, παρόμοιο με αυτό που συνέβη και με την Λευκωσία. Η Μόσχα ζητά πληροφορίες για την άσκηση "Ηνίοχος 2017", επειδή στην ουσία εκπαιδεύουμε Ισραηλινούς να αντιμετωπίζουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα. Η παρουσία των Ισραηλινών αεροσκαφών στην ελληνική διεθνή άσκηση έχει προκαθορισμένο στόχο και αποστολή να ενημερωθεί για την ρωσική τεχνολογία.

Κύριος στόχος της άσκησης είναι η εκπαίδευση των πιλότων στην αντιμετώπιση των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας (S-300), ρωσικής κατασκευής, που είναι εγκατεστημένα στη Συρία και το Ιράν. Πώς να είναι ευχαριστημένη η Μόσχα, μετά μάλιστα την κατάρριψη ισραηλινού αεροσκάφους στη Συρία από ρωσικό πύραυλο;

Άρχισαν τα όργανα. Στο Κουμάνοβο των Σκοπίων δυο Αλβανοί ανάρτησαν σε ιστό ύψους 16 μ., στην κεντρική πλατεία, την αλβανική σημαία, κατεβάζοντας την σκοπιανή. Η Αστυνομία επενέβη αμέσως, συνέλαβε τον έναν και επανέφερε τα πράγματα στην προηγουμένη κατάσταση.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η Αθήνα πρέπει να αποδεχθεί το πακέτο των σκληρών μέτρων που φαίνεται ότι συμφωνήθηκαν προ δεκαημέρου στις Βρυξέλλες. Γι' αυτό και θεώρησαν κάποιους κυβερνητικούς ελιγμούς της περασμένης εβδομάδας ως αθέτηση των συμφωνηθέντων και τορπίλισαν με τη σειρά τους τις συζητήσεις για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα. Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται σταθερή στο όραμά της. Ο Σουλτς… θα μας σώσει [αν υπάρχουμε ως τότε], ή η εκλογή της ΛεΠέν για να διαλύσει την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης εντάσσεται και η "διευκόλυνση" που έχουν ζητήσει οι περισσότεροι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που δεν θέλουν να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα πριν από το Πάσχα, όπου θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους ψηφοφόρους τους. Δεν έχουν άδικο οι σύντροφοι να φοβούνται. Σε κάποιες αγριεμένες περιοχές, λένε ότι αντί για αρνί θέλουν να σουβλίσουν βουλευτές. [Αυτό είναι λάθος. Έχουν πολύ σκληρό κρέας].

Οι Σκοπιανοί τα έχουν παίξει εντελώς. Παραπονιούνται επειδή ο Έντι Ράμα τους αποκάλεσε Σλάβους, και το θεωρούν ταπείνωση του λαού τους. Είναι ντροπιαστικό δηλαδή να θεωρούνται Σλάβοι, ενώ τιμούν τους Κύριλλο και Μεθόδιο, των οποίων το σλαβικό αλφάβητο χρησιμοποιούν, αλλά και τους Σλάβους Τσάρους της Βουλγαρίας. Μέχρι να αρχίσει ο μακεδονισμός, μας έλεγαν ότι ο όρος σλάβος σημαίνει τον δοξασμένο, τον νικητή και όχι τον σκλάβο [από το λατινικό slavus – sclavus].

Γελοίο είναι επίσης, ότι αυτοί που "ταπεινώνονται" -κατά δήλωσή τους- είναι οπαδοί του Γκρούεφσκι, προσανατολισμένοι προς τους Ρώσους, που δεν θεωρούν όμως τον εαυτό τους καθόλου ταπεινωμένο για την σλαβική καταγωγή του. Βγάλε άκρη τώρα, μ’ αυτούς που μπλέξαμε.

Όχι μόνον η Γερμανία, αλλά πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτουν, πολύ αργά, ότι η Τουρκία εξάγει ιμάμηδες-πράκτορες, για φακέλωμα των Τούρκων όπου γης. Μόνο στην Ελλάδα δεν γίνεται τέτοια εξαγωγή, επειδή ήδη στη Θράκη υπάρχει παράρτημα της "Μεγάλης Σχολής των ιμαμηδοπρακτόρων". Άσε που μπορεί από εδώ να φεύγει το εξαγώγιμο προϊόν.

«Θα διασφαλίσουμε πλήρως τις θέσεις εργασίας της ΔΕΗ». Καλό είναι αυτό, μας φτάνουν και μας περισσεύουν τόσοι άνεργοι. Αλλά… με τα ίδια προκλητικά προνόμια, που τα πληρώνω εγώ; Και με "συνέδρια" σε εξωτικές χώρες;