Skip to main content

Οι σύμβουλοι του ΥΠΟΙΚ και οι προκλήσεις του τουρκικού προξενείου

Την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, παριστάνοντας ότι διαπραγματευόμαστε μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς να πληρώνουμε τους ειδικούς εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, οι συμβουλευτικές εταιρείες και οι επονομαζόμενοι «ειδικοί εμπειρογνώμονες», τους οποίους απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών, θα λάβουν συνολικά το ποσό των 7,1 εκατ. ευρώ! Το τραγικοκωμικό της υπόθεσης είναι ότι μεταξύ των συμβούλων του κ. Τσακαλώτου, περιλαμβάνεται και ο χρηματοοικονομικός όμιλος παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothchild.

Αναρωτιέμαι, όταν ο Τσίπρας μας διαβεβαίωνε ότι θα βαράει νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, οι Rothchild δεν περιλαμβάνονταν στις αγορές; Αλλά, προσπαθώ ακόμη να καταλάβω, τι χρειάζονται οι σύμβουλοι, βρε παιδιά, αφού υπογράφουμε ό,τι μας δώσουν; Την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, για να παραστήσουμε ότι διαπραγματευόμαστε, μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς να πληρώνουμε τους ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Προσπαθώ να εξηγήσω τους λόγους, που έμεινε ελεύθερος ο Σκοπιανός βιαστής της γυναίκας από την Συρία, όταν εκείνη επιχείρησε να περάσει στα Σκόπια από την Ειδομένη, και μετά το βιασμό, την ξανάστειλε πίσω. Σύμφωνα με το σκεπτικό πρόκειται για έγκλημα που διαπράχθηκε σε άλλη χώρα, και δεν είχαν δικαιοδοσία τα ελληνικά δικαστήρια.

Όμως, ένας τύπος, ο οποίος βρισκόταν στα σύνορα των Σκοπίων, όπου εκεί κυκλοφορούσαν μόνον όργανα των Υπηρεσιών του κράτους, και στη συνέχεια βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ των προσφύγων, θέλει πολλή σκέψη για να υποτεθεί πως ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος; Πώς κάποια σχέση έχει με τις σκοπιανές Υπηρεσίες; Και τον αφήσαμε ελεύθερο; [Πόσοι πράκτορες Σκοπιανοί, Τούρκοι, Αλβανοί και άλλοι βρίσκονται μεταξύ των προσφύγων;]

Αλλά, και πόσοι τζιχαντιστές βρίσκονται εδώ; Και απορώ, επειδή προχθές, οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν συνέλαβαν 63 τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι είχαν διεισδύσει σε καταυλισμούς εκτοπισμένων παριστάνοντας τους πρόσφυγες. Στον εντοπισμό και στη σύλληψη των τζιχαντιστών, βοήθησαν και οι ίδιοι οι εκτοπισμένοι που ζουν στους καταυλισμούς.

Ρεπόρτερ της τηλεοπτικής εκπομπής «ό,τι νά ’ναι», του ΣΚΑΪ, ρωτούσε πολίτες στον δρόμο πού βρίσκεται η Γαλλία, κρατώντας έναν παγκόσμιο χάρτη, χωρίς σύνορα. Πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, αγνοούσαν (!). Γνωρίζουν όμως να ψηφίζουν, κρίνοντας την δημοσιοοικονομικά κατάσταση της χώρας. [Έμαθα ότι στο υπουργείο α-Παιδείας ανησύχησαν που υπήρχαν και κάποιοι που γνώριζαν, και αποφάσισαν να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση, ώστε την επόμενη φορά που θα ρωτηθούν, να μη γνωρίζει κανείς και να επιτύχει η αποστολή των αρμοδίων του υπουργείου].

Απίστευτο. Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής καλεί τους μουσουλμάνους της περιοχής να κάνουν δωρεά στην… Τουρκική Υπηρεσία Αεροναυτικής (ΤΗΚ). Στην ιστοσελίδα του προξενείου αναγράφεται: «Σε αυτό το Ραμαζάνι με την θρησκευτική σας ελεημοσύνη στηρίξτε την Ιπτάμενη Τουρκική Νεολαία… Οι δωρεές σας να κερδίσουν νόημα στην Τουρκική Υπηρεσία Αεροναυτικής».

Και δεν φτάνει αυτό. Αλλά στην ιστοσελίδα του το Προξενείο, αναγράφει ως έδρα την… Γκιουμουλτζίνα, το οθωμανικό όνομα της Κομοτηνής, παραβιάζοντας κάθε διεθνή κανόνα. Άραγε, μπορεί ο Έλληνας πρόξενος στην Τουρκία, να αναφέρεται σε Σμύρνη και όχι Ιζμίρ; Προφανώς και οι Τούρκοι θα μας τον στείλουν πίσω πακέτο. Εμείς, πότε θα σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό, και θα πράξουμε το ίδιο;