Skip to main content

Αντωνοπούλου από Θεσσαλονίκη: Θα κλείσει το κέντρο προσφύγων στη Σίνδο

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι ο Γ. Μουζάλας τη διαβεβαίωσε ότι το κέντρο στη Σίνδο θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Σίνδο θα κλείσει, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, πριν από τη σημερινή συνάντησή της με τον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτριο Καραμπέρη, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα. Αντωνοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλης, την ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο κέντρο θα κλείσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού οι συνθήκες που επικρατούν εκεί δεν είναι οι ενδεδειγμένες, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους εργαζόμενους.

Υπογράμμισε, δε, ότι στα hotspots και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ανά τη χώρα θα προσληφθούν στο προσεχές διάστημα 2.500 άτομα, θέσεις για τις οποίες ήδη έχουν κατατεθεί συνολικά 30.447 αιτήσεις.

Τόνισε, παράλληλα, ότι περισσότερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 40.000 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Όπως είπε, η διάρκεια του προγράμματος θα είναι οκτάμηνης διάρκειας.