Skip to main content

ΑΔΜΗΕ και κόκκινα δάνεια στο «μενού» της συνάντησης κυβέρνησης-θεσμών

Σταθάκης και Σκουρλέτης έχουν απόψε επαφές με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των Θεσμών για τα καυτά θέματα του ΑΔΜΗΕ και των κόκκινων δανείων.

Νέο γύρο επαφών έχει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των Θεσμών. Σταθάκης και Σκουρλέτης ρίχνονται στη «μάχη», με το «μενού» να περιλαμβάνει καυτά θέματα, όπως την πώληση του ΑΔΜΗΕ και τα κόκκινα δάνεια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει συνάντηση με το κουαρτέτο στις 18:00, και θα προσπαθήσει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών για την αναγκαιότητα παραμονής του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο. Η λύση που προτείνει η κυβέρνηση προβλέπει το διαχωρισμό των παγίων από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε νέα εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από ιδιώτες, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης προς τη ΔΕΗ, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του μάνατζμεντ για το οποίο βασική θέση της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρησή του υπό δημόσιο έλεγχο.

Για τις 21:00 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του υπουργού Οικονομίας με το κουαρτέτο, και στο τραπέζι θα τεθεί το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων. Ο κ. Σταθάκης θα προσπαθήσει να πετύχει τη μη πώληση σε ξένα funds στεγαστικών δανείων και μικρών επιχειρηματικών, με τους δανειστές πάντως να επιθυμούν να επιτρέπεται η πώληση όλων των κατηγοριών κόκκινων δανείων.