Skip to main content

Στο Κύπελλο Γαλλίας αγωνίζεται αύριο η Γκουντούρα

Η Δώρα Γκουντούρα, που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στο κύπελλο Γαλλίας στο Στρασβούργο

Τρεις αθλήτριες στα όπλα της σπάθης και του ξίφους ασκήσεως θα κάνουν αγώνες προετοιμασίας αύριο, Κυριακή (22/10) ως μέρος της προετοιμασίας τους πριν από τα πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα. Οι Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) μαζί με τον Ομοσπονδιακό προπονητή σπάθης, Θανάση Δελενίκα, βρέθηκαν από τις 13/10 μέχρι τις 20/10 στο Μονπελιέ της Γαλλίας όπου προπονήθηκαν σε κοινό camp μαζί με μέλη από τις Εθνικές ομάδες σπάθης της Γαλλίας και της Ισπανίας. 

Την Κυριακή (22/10), η Γκουντούρα που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης θα αγωνιστεί στο κύπελλο Γαλλίας στο Στρασβούργο, ένα δυνατό αγώνα προετοιμασίας στον οποίο έχουν δηλωθεί άλλες 86 ξιφομάχοι. Στη συνέχεια οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας σπάθης γυναικών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για το τελικό κομμάτι της προετοιμασίας τους ενόψει του παγκοσμίου κυπέλλου του Αλγερίου.

Συμμετοχές κυπέλλου Γαλλίας

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) με τη Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) για να αγωνιστούν στο Satellite ξίφους ασκήσεως γυναικών την Κυριακή 22/10. Στο αγώνα της σειράς της FIE έχουν δηλωθεί συνολικά 80 αθλήτριες. Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών έχει προγραμματιστεί για τις 8-9/12 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Ολοκληρώνονται τα camp προετοιμασίας

Η δευτεραθλήτρια κόσμου στη σπάθη γυναικών, Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ), θα ολοκληρώσει την Κυριακή 22/10 ένα ταξίδι τριών εβδομάδων σε Βέλγιο, Γεωργία και Τουρκία. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημίας του Κρίστιαν Μπάουερ συμμετείχε σε προπονητικές συγκεντρώσεις σε κάθε χώρα και αγωνίστηκε σε δύο αγώνες satellite, κατακτώντας ένα αργυρό και ένα χρυσό. Ένα πρόβλημα υγείας δεν της επέτρεψε να συμμετάσχει στον τρίτο αγώνα που είχε προγραμματίσει, τον αγώνα satellite της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 21/10. Στη συνέχεια η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη θα επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα στην Ελλάδα προτού επιστρέψει στη βάση της στην Ορλεάνη για να συνεχίσει και αυτή τις προπονήσεις μέχρι το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο το Νοέμβριο στο Αλγέρι.

Η Νεφέλη Ροδοπούλου (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που διανύει την πρώτη της χρονιά στην κατηγορία γυναικών θα επιστρέψει την Κυριακή 22/10 στην Ελλάδα μετά από 12 μέρες προετοιμασίας στο Μιλάνο και το Τρεβίζο της Ιταλίας. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2022 και 2023 στο ξίφους μονομαχίας προπονήθηκε υπό τις οδηγίες σπουδαίων μετρ όπως ο Άντζελο Ματσόνι και δίπλα σε κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ξιφασκίας όπως οι Σανταρέλι, Βισμάρα, Γκαρότσο, ντι Βερόλι, Κίρπου, Ναβάρια, Ίζολα, Μακάνιο, Μαρτζάνι, Ρίτσι, ντε Μάρτσι, Φεράρι, Ρεμοντίνι, Κανίν. Στη προπονητική συγκέντρωση συμμετείχαν και κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από χώρες όπως η Ελβετία, το Ισραήλ, η Εσθονία, η Αυστρία και η Γεωργία. Τη Ροδοπούλου συνόδεψε ο προπονητής Κοσμάς Καρακόλης. 

«Ήταν μοναδική εμπειρία. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους που με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με έκαναν να νιωσω σαν το σπιτι μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να προπονούμαι καθημερινα μαζί τους», τόνισε η Ροδοπούλου. Ο πρώτος αγώνας της για τη νέα σεζόν θα είναι το πανελλήνιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας γυναικών στην Πάτρα στις 4/11 και μεταξύ 10-12/11 θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο κύπελλο γυναικών στο Λενιάνο της Ιταλίας.