Skip to main content

Ξιφασκία: Χάλκινες στο Αλγέρι Γκουντούρα και Γεωργιάδου

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες βρέθηκαν μαζί στο τρίτο σκαλί του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου της νέας αγωνιστικής περιόδου

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου ξεκίνησαν τη νέα αγωνιστική περίοδο με κεκτημένη ταχύτητα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας του 2023, ανεβαίνοντας γι΄ άλλη μια φορά στο βάθρο.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες βρέθηκαν μαζί στο τρίτο σκαλί του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου της νέας αγωνιστικής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, Αλγέρι.

Η Δώρα Γκουντούρα ξεκίνησε με νίκη (15-9) απέναντι στη 18χρονη Βουλγάρα Έμα Νεΐκοβα (FIE No106) και στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Γαλλίδα Σαρλότ Λεμπάκ (FIE No209) με 15-5, την Αμερικανίδα Μάια Τσάμπερλεν (ΗΠΑ - FIE No37) με 15-6 και την Ιταλίδα Μαρτίνα Κρίσιο (FIE No6) με 15-13, εξασφαλίζοντας θέση στο βάθρο. Στον ημιτελικό, απέναντι στην Γαλλίδα Σάρα Μπαλζέ (FIE No1), η Γκουντούρα ηττήθηκε με 15-10 κι ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου στον πρώτο αγώνα της ξεπέρασε το εμπόδιο της 18χρονης Αμερικανίδας Λόλα Πόσικ (FIE No113) και στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά την Ιταλίδα Ελοΐζα Πασάρο (FIE No45) με 15-10, την «χάλκινη» του παγκοσμίου του 2023, Βουλγάρα Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No14), με 15-11 και τη Γαλλίδα Μανόν Μπρουνέ (FIE No5) με 15-11, εξασφαλίζοντας κι αυτή θέση στα ημιτελικά.

Η Ουκρανή Όλγα Κάρλαν (FIE No8) ήταν τελικά αυτή που έβαλε φρένο στην πορεία της Γεωργιάδου με 15-12 στον ημιτελικό. Όπως και η Γκουντούρα, έτσι και η Γεωργιάδου έκανε αυτή ντεμπούτο στη νέα αγωνιστική περίοδο με το χάλκινο μετάλλιο.

Οι δύο αθλήτριες δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο Αλγέρι, καθώς την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα αγωνιστούν μαζί με την Μαρίνα Παΐζη και την Κλαίρη Μπένου στο ομαδικό της σπάθης Γυναικών.