Skip to main content

Το ρεπορτάζ της SZ για τις ουρές έξω από τις τράπεζες

Ρεπορτάζ για τις ουρές στα ΑΤΜ, αλλά και έξω από τα καταστήματα τραπεζών στην Αθήνα, φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα.

Ρεπορτάζ για τις ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ), αλλά και έξω από τα καταστήματα τραπεζών στην Αθήνα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η SZ, χθες το πρωί τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν στηθεί μπροστά από τα υποκαταστήματα πολλών τραπεζών, οι οποίες αν και αυτή την εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστές, εξυπηρετούσαν τους συνταξιούχους που δεν διέθεταν κάρτα αναλήψεων για να πάρουν τη σύνταξή τους.

Στις πόρτες των τραπεζών, συνεχίζει η εφημερίδα, βρίσκονται φρουροί για να διασφαλίσουν ότι στο κατάστημα μπαίνουν μόνο συνταξιούχοι, οι οποίοι μπορούν να κάνουν ανάληψη 120 ευρώ, την ώρα που τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης δίνουν μόλις 60 ευρώ.

Ένας από τους συνταξιούχος από τους οποίους πήρε συνέντευξη η Suddeutsche Zeitung και ο οποίος εργαζόταν επί 20 χρόνια στο Ντόρτμουντ είπε ότι αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τους συγγενείς του γιατί δεν είχε καθόλου στο σπίτι του. Ο άνδρας αυτός φαίνεται να έχει απογοητευτεί από τον Αλ. Τσίπρα, σημειώνει η εφημερίδα. Παρόλα αυτά παραδέχεται ότι φυσικά δεν φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για τα πάντα και καταλήγει: 'Τελικά πάντα οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν για τα λάθη του παρελθόντος».

Μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα δηλώνει σύμφωνα με την SZ: «Πρέπει τώρα να πολεμήσουμε, διαφορετικά θα χάσουμε ακόμη περισσότερα». Η γυναίκα φαίνεται εξοργισμένη με τον ξένο Τύπο που παρουσιάζει τους Έλληνες ως τεμπέληδες, καθώς η ίδια, όπως αναφέρει, εργάζεται όλη της τη ζωή.