Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη Βούλγαρων που παγίδευαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία 665 καρτών

Οι κατηγορούμενοι, που αρνήθηκαν την κατηγορία, θα επιστρέψουν στη φυλακή

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε σε δύο Βούλγαρος που κατηγορούνται ότι παγίδευαν ΑΤΜ τραπεζών και υπέκλεψαν τα στοιχεία 665 καρτών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα επιστρέψουν στη φυλακή όπου κρατούνταν προσωρινά μετά τη σύλληψή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι κατηγορούμενοι που φέρεται να παγίδευσαν τρία ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Γιαννιτσά υπέκλεπταν τα στοιχεία με τη μέθοδο «skimming», δηλαδή είχαν τοποθετήσει μηχανισμούς στον υποδοχέα των ΑΤΜ για να καταγράφουν το PIN κατά την πληκτρολόγησή του από τον κάτοχο της κάρτας.

Οι μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί το διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου αλλά έγιναν αντιληπτοί και αμέσως οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην ακύρωση των τραπεζικών καρτών, προτού δημιουργηθούν κάρτες – κλώνους και αφαιρεθούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κατά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.