Skip to main content

Ζέρβας:Ούτε αρχαιολογική πλάζα θα έχουμε, ούτε καλή λειτουργία σταθμού

Ο δημοτικός σύμβουλος ξεκαθάρισε πως συντάσσεται με οποιαδήποτε λύση φέρνει τη μέρα λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης πιο κοντά.

Για επιμονή και εμμονή κάποιων που οδήγησαν σε 4 +1 χρόνια χαμένα για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ.

«Με τη νέα λύση που θα επιλεχθεί ούτε αρχαιολογική πλάζα θα έχουμε, ούτε ανάδειξη των ρωμαϊκών και ελληνιστικών αρχαιοτήτων, ούτε και την καλύτερη λειτουργία του σταθμού, αφού θα λειτουργεί με ένα μόνο κλιμακοστάσιο», τόνισε ο κ. Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Έκανε λόγο για «τέσσερα χρόνια καθυστερήσεις, από το 2013 μέχρι σήμερα και ένα μέχρι να ολοκληρωθούν οι καινούργιες πολλαπλές μελέτες και αδειοδοτήσεις που θα απαιτηθούν, από στατικές μέχρι περιβαλλοντικές».  

Επίσης, ο κ. Ζέρβας, ο οποίς έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Αττικό Μετρό, μίλησε για δεκαπλάσιο κόστος και καθυστερήσεις. «Ας μη θριαμβολογούν κάποιοι. Όσοι θέλουν το έργο δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια , δεν κωλυσιεργούν, αλλά βρίσκουν συναινετικές και βιώσιμες λύσεις», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στην πόλη που θα αδιαφορήσει για την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και ο τελευταίος που θα προκαλέσει καθυστέρηση στο τόσο σημαντικό έργο χωρίς κόμπλεξ και εμμονές. Δεν έχω ευαισθησίες  a la carte. Δεν κάνω προσωπικά παιχνίδια στην πλάτη της πόλης».

Ο κ. Ζέρβας ξεκαθάρισε ότι συντάσσεται «με οποιαδήποτε λύση φέρνει τη μέρα λειτουργίας του μετρό πιο κοντά». «Υπάρχει το ρίσκο που παίρνετε τώρα» σημείωσε, ωστόσο, τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό όσων θα δουλέψουν για μια βιώσιμη λύση».