Skip to main content

Ζέρβας: Όλη η Ελλάδα μιλάει για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Η διοίκηση Μπουτάρη δεν άφησε ούτε σάρωθρο ούτε σακούλες για την καθαριότητα, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

Στην κριτική της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε τη διοίκηση Ζέρβα ότι ο προϋπολογισμός στερείται οράματος και αναπτυξιακού χαρακτήρα απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Προσπαθήσαμε να είμαστε ρεαλιστές, αλλά επειδή γίνεται μια πολιτική συζήτηση ως προς την επάρκεια μας, το όραμά μας, ως προς την ικανότητά μας, εμείς δεν ζητήσαμε περίοδο χάριτος ούτε μία μέρα, και χαίρομαι πάρα πολύ ότι η ίδια πόλη δεν περίμενε από εμάς ούτε μια ημέρα καθυστέρησης. Και δουλεύουμε όχι από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλάβαμε, δουλεύουμε από τις 3 Ιουνίου. Για αυτό έγιναν τα Χριστούγεννα και μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτό, για τον χριστουγεννιατικό διάκοσμο, για αυτό δεν έμεινε από αρχές Σεπτεμβρίου ούτε ένα παιδί στους παιδικούς σταθμούς χωρίς voucher, για αυτό δεν πήγε πίσω καμία επιτροπή. Για αυτό η 3Κ πληρώθηκε στην ώρα της, για αυτό ήρθε στον δήμο Θεσσαλονίκη σχεδόν πρώτος στην Ελλάδα το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που γίνεται και στον δήμο και στη διοίκηση», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Απαντώντας συγκεκριμένα στον προϋπολογισμό για τα Δημήτρια, ο οποίος ήταν ίδιος με τον περσινό, λέγοντας πέρα από τους αριθμούς τίθεται και ζήτημα επάρκειας αυτών που διαχειρίζονται τα κονδύλια. «Ναι! Ξοδεύτηκαν 450.000 ευρώ για τα Δημήτρια με μηδενικό αποτύπωμα. Για τα Χριστούγεννα φέτος πήραμε από τον προϋπολογισμό όσα είχε πάρει και πέρσι η διοίκηση, κοιτάξτε το αποτέλεσμα. Ξέρετε καμιά φορά και ο μάγειρας πρέπει να είναι καλός», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος μίλησε και για το ζήτημα της πλατείας Ελευθερίας. «Κακώς λένε ότι δεν συνεχίζουμε πεζοδρομήσεις, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να βρούμε και θέσεις στάθμευσης, καταργώντας ίσως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης το οποίο υπάρχει. Όταν αυτοί βέβαια αποφάσιζαν για την πλατεία Ελευθερίας, καταργώντας 1.200 θέσεις στάθμευσης την ημέρα, δεν το σκέφτονταν. Θυμάστε κάποιοι που έλεγαν στην αίθουσα εδώ μέσα ότι ήρθαν σε συνεννόηση με το στρατόπεδο Κωνσταντινίδη ή για το πολυώροφο πάρκινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ; Πού είναι αυτά; Εμείς βρήκαμε έναν ανάδοχο που είναι ανεπαρκής, και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να συνεχίσει και να πάει όπως εμείς το θέλουμε και κυρίως να μην ταλαιπωρηθεί η πόλη», τόνισε.

 

Απαντώντας ακόμα στο ζήτημα της αποτελεσματικότητας, προκάλεσε την αντιπολίτευση να επισκεφθεί τις γειτονιές για να δει αν υπάρχει διαφορά, ενώ αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση ειδικά για το θέμα της καθαριότητας, επισήμανε ότι όταν παρέλαβε η δική του διοίκηση δεν υπήρχε σάρωθρο και ούτε καν σακούλες για να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα. «Τι έγινε με την υπογειοποίηση των κάδων;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη διοίκηση και αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό έργο που έχει παγώσει λόγω προβλημάτων με τον εργολάβο.