Skip to main content

Ζέρβας για φυτοπλαγκτόν στην παραλία: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο

O δήμαρχος αναφέρει ότι παρότι η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου, «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισής του»

Για ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί για χρόνια την πόλη κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σχετικά με την εμφάνιση φυτοπλαγκτόν στην παραλία της πόλης. Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η τεχνική απομάκρυνση της βιομάζας απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εξοπλισμό, την οποία το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια αναθέτει σε ιδιώτες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος αναφέρει ότι «παρότι η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν αποτελεί αρμοδιότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ή άλλου φορέα ΟΤΑ, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης του φαινομένου, κι επιτέλους να βρεθεί η πρέπουσα και αποτελεσματική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση τόσο του Θερμαϊκού όσο και του δάσους του Σέιχ Σου, που αποτελούν τους δύο πνεύμονες της πόλης».

Μάλιστα, στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογραμμίζει ότι «σε ότι αφορά την απομάκρυνση της επιπλέουσας βιομάζας, εάν παρά τις εκκλήσεις μας, οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους συνεχίσουν να κωφεύουν για μόνιμη επίλυση του ζητήματος, ο δήμος Θεσσαλονίκης, κατά παρέκκλιση κάθε τυπικής αρμοδιότητας και ευθύνης, θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει λύση, εδώ και τώρα. Κι ας έρθουν μετά να μας πουν ότι παρανομήσαμε. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο».