Skip to main content

Ξεκινάει σήμερα το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Ολύμπιον. Θα προβληθεί η ταινία «Πάτερσον», του σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.

Σήμερα ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Στο κινηματογραφικό αυτό δεκαήμερο θα προβληθούν συνολικά 221 ταινίες από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίες πραγματεύονται μια ποικιλία θεμάτων όπως η θρησκεία, η οικονομία, η οικογένεια, ο πόλεμος, αλλά και ίδιοι οι άνθρωποι.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το βράδυ στο Ολύμπιον, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, αλλά και της νέας διοίκησης του Φεστιβάλ, της γενικής διευθύντριας Ελίζ Ζαλαντό και του καλλιτεχνικού διευθυντή Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Η ταινία που επιλέχθηκε να προβληθεί στην τελετή έναρξης είναι το «Πάτερσον», του σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην οποία χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr, θα εξελιχθεί και φέτος σε συνολικά έξι κινηματογραφικές αίθουσες (τον κινηματογράφο "Ολύμπιον" και την αίθουσα "Παύλος Ζάννας" της πλατείας Αριστοτέλους και τις τέσσερις αίθουσες του προβλήτα Α του Λιμανιού).