Skip to main content

ΦΚΘ: Ταινίες από... ψηλά παρακολούθησαν οι σινεφίλ

Οι θεατές παρακολούθησαν από το ρετιρέ του ιστορικού Μεγάρου «Ερμείον» τις ταινέις μικρού μήκους που βραβεύθηκαν στο 3o Taratsa Film Fesτιval.

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική βραδιά έζησαν οι θεατές του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν την Κυριακή, στον τελευταίο όροφο του ιστορικού Μεγάρου «Ερμείον» και συγκεκριμένα στο νέο πολιτιστικό χώρο «Ρετιρέ».
 
Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ειδική προβολή με τις έξι ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν στο 3o Taratsa International Film Festival.

Η προβολή διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Taratsa IFF, σε συνέχεια της επιτυχημένης καλοκαιρινής συνεργασίας των δύο θεσμών.
 
«Είχαμε πει ότι το ΦΚΘ δεν μπορεί να είναι μια εκδήλωση δέκα ημερών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους καλλιτεχνικούς φορείς αλλά και τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και επιθυμούμε να έχουμε μια συνεχή παρουσία σε όλη την διάρκεια του έτους στα δρώμενα της πόλης. Η συνεργασία μας με το Taratsa IFF ξεκίνησε φέτος, αλλά θα έχει και συνέχεια», δήλωσε ο διευθυντής του ΦΚΘ Ορέστης Ανδρεαδάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση.
 
Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Taratsa IFF Δέσποινα Καβύρη, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με το ΦΚΘ και ελπίζουμε να συνεχιστεί».
 
Αμέσως μετά την προβολή, ακολούθησε πάρτι με μουσικές του beater.gr.
 
Οι ταινίες που προβλήθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι εξής:
 
- Getting Fat in a Healthy Way - Kevork Aslanyan, Βουλγαρία, 2015, 22΄(Βραβείο Καλύτερης Ταινίας)
- Artun - Gudmundur Arnar Gudmundsson, Ισλανδία, 2014, 21΄ (Βραβείο Σκηνοθεσίας)
- Hasti - Kamal Parnak, Ιράν, 2016, 9΄(Βραβείο Σεναρίου)
- Adaptation - Bartosz Kruhlik, Πολωνία, 2016, 24΄ (Βραβείο Φωτογραφίας)
- Duo - Claudia Bottino, Γαλλία, 2015, 21΄(Βραβείο Μοντάζ)
- In The DMZ (500m) - Hyung Jun Jeon, Νότια Κορέα, 2015, 16΄ (Βραβείο Κοινού)