Skip to main content

Βερναρδάκης: Ο Τσίπρας θα παρουσιάσει σχέδιο για το στρατόπεδο Π. Μελά

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου. «Όσο το αφήνεις να αιωρείται, τόσο είναι πιθανό να τεθεί στο τραπέζι», τόνισε.

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του στρατοπέδου Παύλου Μελά, θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην επόμενη επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βερναρδάκης κατά την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, λέγοντας πως αυτό είναι κάτι που «όσο το αφήνεις να αιωρείται, τόσο είναι πιθανό να τεθεί στο τραπέζι». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Βερναρδάκη.

Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης για το 2017 είναι να γίνουν ορισμένες ριζικές μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση του δημοσίου και την αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας. Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα νομίσματος και εξόδου από την Ευρωζώνη για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σκέφτεται τις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει έναν σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χώρου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μέσον της υλοποίησής του. Έχουμε ανοίξει έναν πόλεμο με τους κύκλους της διαφθοράς και η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Για την αξιολόγηση, δήλωσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί αυτή να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ χαρακτήρισε ασαφή τη στάση και την επιθυμία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όσον αφορά το θέμα των διαπραγματεύσεων, ανέφερε πως κατά το τελευταίο Eurogroup, το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε μόλις δύο λεπτά, με ένα σχόλιο του κ. Σαπέν και μια τοποθέτηση του κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.