Skip to main content

«Πισπιρίγκου της Παιδείας» αποκάλεσε την Κεραμέως ο Βερναρδάκης - Η απάντηση της υπουργού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχειρεί να παρομοιάσει την υπουργό Παιδείας με την κατηγορούμενη ως παιδοκτόνο - Δείτε το βίντεο.

Σάλο έχει προκαλέσει ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορου Βερναρδάκη στο TikTok, με το οποίο συγκρίνει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κερεμέως με την προφυλακισμένη για δολοφονία της κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο κ. Βερναρδάκης, με μία απαράδεκτη τοποθέτηση που ξεπερνά τα όρια ακόμα και της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης, παρομοίασε την υπουργό Παιδείας με την κατηγορούμενη ως παιδοκτόνο (σσ: η οποία μάλιστα δεν έχει κριθεί καν από τη Δικαιοσύνη για όσα της αποδίδονται), συγκρίνοντας τα αδιανόητα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η Πισπιρίγκου, με τις αλλαγές στην παιδεία που επιχειρεί η υπουργός, μέσω του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Αναλυτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζε: «Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

1. Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

2. Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

3. Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4. Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5. Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6. Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας.

Κεραμέως: Ο Βερναδάκης ξεπέρασε κάθε όριο

Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας ήρθε επίσης μέσω των social media. Με ανάρτησή της στο twitter, η Νίκη Κεραμέως ζητεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και τονίζει πως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;», αναφέρει σχετικά η υπουργός Παιδείας.