Skip to main content

Βασίλαγας: Αδειάζουν τα καταστήματα, φόβοι για λουκέτο

Παρενέβη η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από αίτημα των εργαζομένων της επιχείρησης, που δείχνει να σχεδιάζει αποχώρηση από την αγορά

Έντονη ανησυχία υπάρχει από τους εργαζομένους στα super markets «Βασίλαγας», καθώς από τα Χριστούγεννα και μετά μειώνονται τα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων αλλά και αφαιρείται εξοπλισμός, ενώ πλέον γίνονται προσφορές για τους καταναλωτές, σε μεγάλες κατηγορίες προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης ζήτησαν την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας καθώς η διοίκηση της εταιρείας δεν τους ενημέρωνε για τις αλλαγές που ετοιμάζονται, όπως καταγγέλθηκε και αρμοδίως.

Η τριμερής συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία της Επιθεώρησης στη Θεσσαλονίκη και την εταιρεία εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, ο οποίος δεν αποκάλυψε τα σχέδια της «Βασίλαγας», αλλά μόνο δήλωσε πως ότι τελικώς γίνει θα είναι σύννομο.

Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας – άγνωστο πόσοι ακριβώς τον αριθμό- πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ όπως δήλωσαν και στην Επιθεώρηση η επιδίωξή τους είναι μία, η διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, είτε στη «Βασίλαγας», είτε στην περίπτωση που κλείσει τα super market, στην εταιρεία που ενδεχομένως θα πάρει τα σημεία πώλησης για να τα λειτουργήσει.

Η Voria.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με την διοίκηση της εταιρείας αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και συζητήσεις πελατών με εργαζόμενους στα καταστήματα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν οφείλει αμοιβές προς το προσωπικό, το οποίο, όμως, ανησυχεί για τη δουλειά του, ενώ πολλοί υπάλληλοι, βλέποντας τη μεθοδευμένη συρρίκνωση αλλά και εξαιτίας των μετακινήσεων από το ένα κατάστημα στο άλλο, έχουν παραιτηθεί και φύγει από την εταιρεία.

Όπως είπε στη Voria.gr η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης κ. Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, στα καταστήματα της αλυσίδας μέχρι πριν τα Χριστούγεννα του 2016 απασχολούνταν περί τα 190 άτομα. Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί στους 120 ενώ πρόκειται άμεσα να αποχωρήσουν και άλλοι, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Να σημειωθεί ότι η «Βασίλαγας» έχει εννέα εταιρικά super market και κάτω από την ομπρέλα της τέσσερα συνεργαζόμενα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1994 στην εισαγωγή και εμπορία τροφίμων, ενώ στην αγορά των super market άρχισε να αναπτύσσει δραστηριότητα το 2006. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα καταστήματα της «Βασίλαγας» λειτουργούν σε ιδιόκτητους χώρους.