Skip to main content

Στην Ανατολή ΑΕ πέντε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Βασίλαγας

Οι εργαζόμενοι του Βασίλαγα ζητούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.

Στην εταιρεία Ανατολή ΑΕ(σούπερ μάρκετ Ναταλί) πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε καταστήματα της αλυσίδας Βασίλαγας στη Θεσσαλονίκη. Η Ανατολή Α.Ε. έχει άλλα έξι σούπερ μάρκετ στον νομό Θεσσαλονίκης. Ιδιοκτήτης της Ανατολή Α.Ε. είναι ο κ. Αθανάσιος Μεζές, ο οποίος δραστηριοποιείται και στο εμπόριο οπωροκηπευτικών και στις εξαγωγές ακτινιδίων, ενώ έχει και μια επιχείρηση που κατασκευάζει τελάρα.

Η επιχείρηση Βασίλαγας είχε συνολικά 11 καταστήματα. Ένα στην Χαλκιδική (Κασανδρεία), ένα στην Αριδαία και άλλα εννέα στον νομό Θεσσαλονίκης.

Από τις 11 Μαΐου οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας μεταφέρθηκαν στο κατάστημα Καλοχωρίου προκειμένου να συνεχιστεί η εργασιακή τους σχέση. Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί περίπου 140 εργαζόμενοι, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται περίπου 60.

Στις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι είχαν τριμερή συνάντηση με τη διοίκηση της Βασίλαγας και της Ανατολή ΑΕ. Η στάση της νέας επιχείρησης ήταν να προτείνει όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν να προσληφθούν εκ νέου στην Ανατολή με καινούριες συμβάσεις εργασίας.

Σήμερα οι εργαζόμενοι της Βασίλαγας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στους εργαζόμενους δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα ενός μήνα, ενώ εκκρεμεί η καταβολή επιδομάτων και αδειών στους παραιτηθέντες εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι κατά τη διαμαρτυρία τους επεδίωξαν συνάντηση με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο διαφημιστικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε η εταιρία Ανατολή Α.Ε. ανακοινώνει το άνοιγμα των πέντε νέων καταστημάτων Ναταλί, σε σημεία όπου βρισκονταν τα καταστήματα Βασίλαγας: