Skip to main content

Το παζλ του ρόλου του 29χρονου προσπαθεί να ενώσει η Αντιτρομοκρατική

Ο νεαρός που συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για τα τρομοδέματα πιστεύεται ότι είχε επαφές με τρεις ένοπλες οργανώσεις.

Να ενώσουν το παζλ του ρόλου του 29χρονου που συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν οι υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχε σε διάφορες οργανώσεις.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με το skai.gr, είχε επαφές με άτομα των Πυρήνων της Φωτιάς, του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Ο νεαρός πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην αποστολή των τρομο-δεμάτων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος, και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πιστεύεται επίσης ότι ήταν ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα. Εκείνη την ώρα κουβαλούσε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, σακούλα σκουπιδιών, και φορούσε τσαντάκι μέσης. Σε αυτά βρέθηκαν:

- 8 πλαστές ταυτότητες,
- 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
- πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
- πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
- πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής