Skip to main content

Αυτός είναι ο πολυβολητής που έπιασε η Αντιτρομοκρατική - Αποτύπωμά του στον φάκελο-βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αποτύπωμα και DNA τού πολυβολητή φέρεται να ταυτοποιήθηκε στον εκρηκτικό φάκελο που βρέθηκε στο εφετείο στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι έξι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εκτός από τους έξι συλληφθέντες, κατηγορούμενοι είναι άλλοι τέσσερις, που βρίσκονται ήδη σε φυλακές εξαιτίας άλλων αδικημάτων.

Διαβάστε - Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Ποινική δίωξη για τους 10 συλληφθέντες

Μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκεται και ένας πολυβολητής του στρατού ξηράς, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, ο οποίος έχει υποβάλει παραίτηση.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, αποτύπωμα και DNA του εν λόγω πολυβολητή φέρεται να ταυτοποιήθηκε στον εκρηκτικό φάκελο που βρέθηκε στο εφετείο στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι, εκτός από τον πολυβολητή, μεταξύ των εμπλεκόμενων είναι και ένας οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια.

Ο αρχηγός, ο πολυβολητής του στρατού και ο οπλουργός της Αεροπορίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ως αρχηγικό μέλος της ομάδας φέρεται ένας 36χρονος που προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για τέσσερις ένοπλες ληστείες σε τράπεζες.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και το 2014 στο Κολωνάκι, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ένα καλάσνικοφ και χρήματα.

Οι άλλοι τρεις κρατούμενοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές Λάρισας και Γρεβενών, επίσης για ποινικά αδικήματα.

Ο ένας εμπλεκόμενος είναι πολυβολητής του στρατού, που έχει υποβάλει παραίτηση, και ο δεύτερος είναι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας σε μακρά αναρρωτική άδεια.

Και οι 10 κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.