Skip to main content

Την Πέμπτη ξεκινά το 10ο Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς

Πρόκειται για τον σημαντικότερο «εκτός δρόμου» αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί από τις 14-18 Ιουνίου 2023 στον δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς

Με 84 συνολικά συμμετοχές από 14 χώρες της Ευρώπης ξεκινά το 10ο Rally Greece Offroad, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πρόκειται για τον σημαντικότερο «εκτός δρόμου» αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί από τις 14-18 Ιουνίου  2023 στον δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς.  

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συνολική διαδρομή των οχημάτων θα είναι 1.000 χλμ εκ των οποίων τα 640 χλμ θα είναι σε ειδικές διαδρομές. Οι αγωνιζόμενοι θα βρίσκονται σε συνεχή αθλητική δράση που θα διαρκεί περί τις 12 ώρες ημερησίως ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν τρεις αγώνες: αγώνας FIA για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, εθνικός αγώνας που προσμετράται στο ιταλικό πρωτάθλημα και το έπαθλο Ανατολικής Ευρώπης.

Το Rally Greece Offroad είναι η μοναδική διοργάνωση Cross Country στην Ευρώπη όπου οι ειδικές διαδρομές της φτάνουν σε υψόμετρο 1950 μέτρων διασχίζοντας  ανηφορικές και κατηφορικές διαδρομές και με σημεία  που παρομοιάζουν σε ειδικές διαδρομές του WRC.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία χαλαρή κουβέντα πριν από τρία χρόνια θα κατέληγε να εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Μηχανοκίνητου αθλητισμού της οποίας το κύριο βάρος της διοργάνωσης και φιλοξενίας θα έχει ο δήμος Άργους Ορεστικού» τόνισε ο δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη του στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη του ράλι. Παράλληλα υπογράμμισε  πως το συγκεκριμένο εγχείρημα προέκυψε «μέσα από συστηματική και πολύχρονη δουλειά αλλά και μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Καστοριάς που το στηρίζουν χωρίς καμία επιφύλαξη».

Στην  φετινή διοργάνωση αναμένονται πάνω από 2500 επισκέπτες, αγωνιζόμενοι, ομάδες, συνοδοί και λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλήματος και σύμφωνα με τον δήμο η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Πηγή: ΑΠΕ