Skip to main content

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πανίσχυρο μονοθέσιο της Red Bull (φωτο+videos)

Στη Νέα Παραλία και οι G82 BMW M4 - Τι θα δείτε το Σάββατο στο Red Bull Showrun

Τρεις μέρες απομένουν για να υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη μία από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στη Formula 1, την Oracle Red Bull Racing για ένα μοναδικό showrun με την πρωταθλήτρια RB7, τον πρώην οδηγό της Formula 1 Patrick Friesacher και τους Red Bull Driftbrothers με τις G82 BMW M4.

Οι προετοιμασίες ήδη ξεκίνησαν στη Νέα Παραλία, όπου και έφτασε το μονοθέσιο της F1 με τον εξοπλισμό του. Στο pit stop που στήθηκε στο παραλιακό μέτωπο γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στην RB7, ενώ παράλληλα πάνω στο πλακόστρωτο βρέθηκαν σήμερα και οι δύο G82 BMW M4. Την ίδια ώρα στήνεται και το σκηνικό με τις εξέδρες και τα διαχωριστικά πάνω στο πλακόστρωτο για την ασφάλεια των θεατών.

 

Με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης ως συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο θα μεταμορφωθεί σε πίστα περίπου δέκα μέτρων για το θρυλικό μονοθέσιο. Η RB7 θα κινηθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο κέντρο της διαδρομής θα υπάρχει ένα άνοιγμα για την επίδειξη, τα γνωστά «ντόνατς».  Ο χώρος μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα μετατραπεί σε ένα experience village με πολλά παιχνίδια και activations από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Image

«Είναι πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το μεγάλο showrun. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και όπου χρειάζεται προσφέρουμε τη βοήθειά μας», ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος καλεί τον κόσμο να κατέβει το Σάββατο στη Νέα Παραλία για να δει αυτό το εντυπωσιακό show, έχοντας όμως μαζί του ωτασπίδες.

Η ώρα έναρξης είναι 17.00, ωστόσο στις 16.30 θα ξεκινήσει το pre-show.

Τι πρόκειται να δεις στο Red Bull Showrun by ALUMIL:

Ταχύτητα, αδρεναλίνη και ο εκκωφαντικός ήχος του μονοθεσίου θα κατακλύσουν την πόλη, ωστόσο η RB7 δεν θα είναι το μοναδικό highlight του γενικότερου υπερθεάματος.

Οι Red Bull Driftbrothers, με τους Elias & Johannes Hountondji θα δώσουν το δικό τους show με τις G82 BMW M4 και ο Λιθουανός Arūnas ‘Aras’ Gibieža, ένας από τους πιο γνωστούς freestyle riders στον κόσμο, ο οποίος θα καταπλήξει το κοινό με τα stunts του πάνω στην μηχανή του.

Image

Στον αέρα ελιγμούς που κόβουν την ανάσα θα πραγματοποιήσει το αεροπλάνο Zivko Edge 540 με τον Dario Costa, πιλότο, πρωταθλητή του Red Bull Air Race και κάτοχο του Ρεκόρ Γκίνες για «Το μακρύτερο τούνελ που διανύθηκε με αεροπλάνο: 1.610μ», αλλά και τον Δημήτρη Κολλιάκο, Red Bull αθλητή και παγκόσμιο πρωταθλητή στο paramotor.