Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Ξέχασε» να κόψει αποδείξεις για μισό εκατ. ευρώ!

Ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη δεν εξέδωσε 8.549 αποδείξεις συνολικής αξίας 463.855,78 ευρώ - Το δημόσιο έχασε πάνω από 88.000 ευρώ

Μισό εκατ. ευρώ σε αποδείξεις, από το 2014 μέχρι και σήμερα, «ξέχασε» να κόψει μία ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στις 8 Απριλίου, λήφθηκαν συνολικά 22.105 ηλεκτρονικά αρχεία συνδρομών πελατών και οι εκδοθείσες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8.549 αποδείξεων συνολικής αξίας 463.855,78 ευρώ, για τις οποίες δεν αποδόθηκε ΦΠΑ ύψους 88.387,19 ευρώ.

Για την υπόθεση θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τον περαιτέρω έλεγχο.

Παράλληλα, σε 8 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις της Αττικής την περασμένη Παρασκευή διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

⦁    Σε επιχείρηση εστίασης να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.
⦁    Σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν αναγραφόταν στον πίνακα προσωπικού.
⦁    Σε εστιατόριο να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι εκτός δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.