Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εταιρεία νοσηλευτικών υπηρεσιών απέκρυπτε συναλλαγές άνω των 1,2 εκατ. ευρώ

Ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε επιπλέον ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις που είχε δηλώσει

Παραλείψεις στην υποβολή δηλώσεων για ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών αποκάλυψε φορολογικός έλεγχος σε εταιρεία παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διαπιστώθηκε μη ορθή υποβολή δηλώσεων για συναλλαγές ύψους 1.201.629 ευρώ.

Οι Αρχές προέβησαν στον έλεγχο, μέσω του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών ΦΠΑ (VIES – VAT Information Exchange System) της εν λόγω εταιρείας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

Όπως προέκυψε, δεν είχαν δηλωθεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών από την Ολλανδία, ύψους 253.343 ευρώ για το φορολογικό έτος 2022 και 948.286 ευρώ για το 2023.

Παράλληλα, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε στις δηλωθείσες εγκαταστάσεις της, αλλά σε άλλο χώρο που είχε μισθωθεί, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, τόσο κατά τον επιτόπιο έλεγχο όσο και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, η εταιρία δεν παρέδωσε ούτε προσκόμισε στοιχεία, κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., για τα ευρήματα των ελέγχων συντάχθηκε σχετική έκθεση, ενώ θα ενημερωθεί το αρμόδιο Ελεγκτικό Κέντρο και η τελωνειακή Αρχή για την βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.