Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ιωαννίδης - Τα συλλυπητήρια της ΕΣΗΕΜΘ

Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα, σε στενό οικογενειακό κύκλο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο δημοσιογράφος, Θεόδωρος Ιωαννίδης, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Θεόδωρος Ιωαννίδης, από τα ιστορικά μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ και από τις εμβληματικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, με πολύ σημαντική συνεισφορά στα Γράμματα, γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1938.

Σπούδασε ιταλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Εγνατία, Μακεδονία, Αγγελιοφόρος. Ήταν προϊστάμενος προγράμματος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 105 Helexpo-ΔΕΘ και εργάστηκε επίσης στο γραφείο Τύπου της ΔΕΘ.

Η μεταφραστική του δράση μετέφερε στο ελληνικό κοινό το έργο πολλών Ιταλών συγγραφέων, παλιότερων και σύγχρονων. Μεταξύ αυτών ο Ουμπέρτο Έκο και ο Ίταλο Καλβίνο. Εξέδωσε ο ίδιος μυθιστορήματα και μελετήματα.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ τίμησε τον Θόδωρο Ιωαννίδη με το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2013 για την πολυσχιδή προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα τόσο μέσα από το δημοσιογραφικό έργο του όσο και με την παράλληλη προς αυτό συγγραφική και μεταφραστική δραστηριότητά του.

Η σορός του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.